Μειωμένη κατά 10% σε σχέση με πέρυσι ήταν φέτος η έξοδος των εκδρομέων από τις εθνικές οδούς Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Οι ξενοδόχοι από την πλευρά τους επισημαίνουν ότι οι κρατήσεις ήταν μειωμένες ακόμα και στο 20% σε σχέση με πέρυσι καθώς λόγω της κακοκαιρίας μάλλον οι περισσότεροι προτίμησαν την Αθήνα για το καρναβάλι και τα κούλουμα. «Σαφώς μειωμένες ήταν οι κρατήσεις μας φέτος» δηλώνει στο newpost, ο κ. Μακρής, ξενοδοχοϋπάλληλος σε γνωστό ξενώνα του Παρνασσού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες παρόμοια εικόνα επικράτησε και στα Τρίκαλα Κορινθίας και τα Καλάβρυτα, που πέρυσι πλημμύρισαν από εκδρομείς.

Ενδεικτικά, την Παρασκευή κινήθηκαν 85.000 οχήματα από την Αττική προς τα εθνικά οδικά δίκτυα. Το Σαββατοκύριακο, η κίνηση των οχημάτων κυμάνθηκε στα φυσιολογικά επίπεδα και δεν σημειώνονται προβλήματα ή κυκλοφοριακή συμφόρηση, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Τροχαίας η επιστροφή των εκδρομέων δεν θα δημιουργήσει προβλήματα παρά μόνο αργά το βράδυ αν συνεχιστούν οι βροχές. Μάλιστα, η Τροχαία σημειώνει ότι πολλοί από τους εκδρομείς θα επιστρέψουν το πρωί της Τρίτης.

Η φετινή έξοδος των εκδρομέων έγινε υπό βροχή. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νοτιοδυτικά θα επικρατήσουν και σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, οι βροχές και οι καταιγίδες θα επιμείνουν, ενώ θα σημειωθεί μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά. Οι άνεμοι θα έχουν ένταση έως 7 μποφόρ. Ωστόσο τα φαινόμενα από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στην ανατολική χώρα.

newpost.gr