Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου αναφορικά με τα δημοσιεύματα που θέλουν έκταση της πρώην αμερικάνικης βάσης στις Γούρνες να παραχωρείται σε Κινέζους επενδυτές:

\”Σειρά δημοσιευμάτων το τελευταίο διάστημα αναφέρεται στο ενδεχόμενο εκποίησης έκτασης 400 στρεμμάτων στην περιοχή των Γουρνών σε κινέζους επενδυτές. φωτογραφίζοντας ουσιαστικά την πρώην αμερικάνικη βάση, τμήμα της οποίας έχει παραχωρηθεί πλήρως στο δήμο Χερσονήσου προς χρήση για πενήντα χρόνια (Δημαρχείο, τα σχολικά κτίρια, τον παιδικό σταθμό, τα γήπεδα και το Εκθεσιακό Κέντρο).

Καλούμε άμεσα το Δήμο Χερσονήσου να πάρει επίσημα θέση στα δημοσιεύματα και να διαψεύσει ή επιβεβαιώσει τη φημολογία ότι έγγραφο της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ ΑΕ) προς το Δήμο απαγορεύει κάθε παρέμβαση του δήμου στο χώρο της βάσης αναφέροντας ως μοναδικό και αποκλειστικό κύριο της το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι αντίθετος στο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, ειδικά μιας από τις τελευταίες ελεύθερες εκτάσεις που μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος των κοινωνικών αναγκών.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook