Έως τις 10 Απριλίου θα έχει διαμορφωθεί η πρώτη σαφής εικόνα για την πορεία της εθελοντικής ενδοαυτοδιοικητικής Κινητικότητας, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών, τα οποία χειρίζονται το σχετικό θέμα.

Από τις διαπραγματεύσεις που έγιναν το Σαββατοκύριακο στο υπουργείο Οικονομικών με την Τρόικα προέκυψε το «αγκάθι» των 4000 υπαλλήλων σε Διαθεσιμότητα, οι οποίοι απομένουν για να επιτευχθεί ο στόχος των 25000 που προβλέπει η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές.

Οι 4000 διαθεσιμότητες θα προέλθουν από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο της ενδοαυτοδιοικητικής Κινητικότητας, η οποία θα μπορεί να συνεχιστεί και μετά τις 18 Μαρτίου, ημερομηνία που τίθενται σε ισχύ οι εκλογικοί περιορισμοί.

Σε σχέση με την υλοποίηση του προγράμματος της ενδοαυτοδιοικητικής Κινητικότητας την κύρια ευθύνη την έχουν οι περιφεριάρχες και οι δήμαρχοι. Γι’ αυτό το λόγο εκφράζεται προβληματισμός για το κατά πόσο θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες, ειδικά στην περίπτωση που οι 4000 διαθεσιμότητες αποτελέσουν προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Ωστόσο αναμένεται να ασκηθεί πίεση στον υπουργό Εσωτερικών κ. Μιχελάκη να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να μετακινηθούν άμεσα 4000 δημοτικοί υπάλληλοι.

Μέσα σε αυτήν την εβδομάδα υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να πραγματοποιήσει μία ακόμη συνάντηση με την Τρόικα.

Τελειώνοντας το ραντεβού της Παρασκευής τα θέματα που αφορούν στο συγκεκριμένο υπουργείο παρέμειναν ανοιχτά. Ένα από τα βασικά θέματα είναι και το αν συνυπολογιστούν στις απολύσεις οι 1700 υπάλληλοι που παρέμεναν με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων στις θέσεις τους στο δημόσιο και βρέθηκαν πρόσφατα εκτός δημοσίου.

Επιπλέον το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκαθαρίσει πόσοι από τους 7000 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ θα αποχωρήσουν επιλέγοντας τα ιδιωτικά τους ιατρεία. Τέλος εντός του Μαρτίου τελειώνει η περίοδος της Διαθεσιμότητας για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους και αναμένεται να ανακοινωθεί ο ακριβής αριθμός των απολύσεων που θα προκύψουν από αυτές.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook