Με τον αγώνα αντοχής 110 χιλιομέτρων και την απόσταση Καστέλι Κισάμου-Ασή Γωνιά «άνοιξε» η αυλαία του 16ου διεθνή ποδηλατικού γύρου «Μάχη Κρήτης» που διοργανώνει ο Π.Ο. Τάλως ANEK LINES και ο οποίος εντάσσεται στο πρόγραμμα των διεθνών αγώνων «Βενιζέλεια 2011» και «Μάχη Κρήτης» που γίνονται από κοινού με τον Α.Ο. Κύδων. Νικητής αυτής της διαδρομής ήταν ο Γερμανός Andreas Keuser (Word of bike).

Στο βάθρο ανέβηκαν και δυο Έλληνες πρωταθλητές, ο Γιώργος Καράτζιος (2ος) και ο Γιάννης Ταμουρίδης (3ος), που αγωνίζονται με τα χρώματα της SP Tableware Cycling Team.
Το Σάββατο (14/5) το πρόγραμμα περιλαμβάνει τον αγώνα αντοχής 120χλμ. για Άνδρες, Έφηβους και Μάστερ, με τους αθλητές να καλούνται να διανύσουν την διαδρομή Καστέλι-Τοπόλια-Έλος-Σφηνάρι-Καστέλι.
Την Κυριακή το πρωί υπάρχει το γρήγορο σιρκουϊ Ανδρών-Εφήβων-Μάστερ 40χλμ μέσα στην πόλη των Χανίων, που θα ξεκινήσει στις 11.00. Δυο ώρες νωρίτερα (9.00) υπάρχει το σιρκουϊ για τις μικρές κατηγορίες (μίνι μικρά, μίνι μεγάλα, παμπαίδες, παίδες και νεανίδες).
Το τμήμα Φωτεινής Σηματοδότησης Οδοσήμανσης του Δήμου Χανίων γνωστοποίησε ότι θα διακοπεί η κυκλοφορία και η στάθμευση οχημάτων στις οδούς Ανδρ. Παπανδρέου-πλατεία Δικαστηρίων-Ι. Σφακιανάκη-Τζανακάκη-Σοφ. Βενιζέλου (από Εθνική Τράπεζα έως Τράπεζα Ελλάδος)-Ανδρ. Παπανδρέου.
Χορηγός επικοινωνίας των διεθνών ποδηλατικών αγώνων είναι το FlashNews.gr.

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook