Η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ με βαθιά θλίψη ανακοινώνει το θάνατο του συντρόφου Σταμάτη Μαθιουδάκη.

Ο σύντροφος Σταμάτης Μαθιουδάκης γεννήθηκε το 1931 στην Χρυσοπηγή Ηρακλείου, από γονείς πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία. Στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο οργανώνεται στην ΕΠΟΝ και στα αετόπουλα.

Μετά την απελευθέρωση μέσα από το σωματείο των τσαγκάρηδων, όπου ήταν και γραμματέας, και την ΕΔΑ παίρνει μέρος σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες. Η ασφάλεια τον καθαιρεί, συνεχίζει όμως να δουλεύει στην ΕΔΑ και για αυτή του τη δράση, επανειλημμένα συλλαμβάνεται. Το 1964 εκλέγεται πρόεδρος των τσαγκάρηδων και το 1965 μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΕΔΑ και υπεύθυνος του συνδικαλιστικού κινήματος.

Με την δικτατορία των Συνταγματαρχών ο σύντροφος Σταμάτης έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη συγκρότηση των πρώτων οργανώσεων του Πατριωτικού Αντιδικτατορικού Μετώπου. Αρχές Αυγούστου του 1967 συλλαμβάνεται και έπειτα στέλνεται εξορία στη Γιούρα.

Στη μεταπολίτευση, πάντα πιστός στο ηρωικό ΚΚΕ, αναπτύσσει συνδικαλιστική δράση μέσα από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Διατέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ηρακλείου.

Ο σύντροφος Σταμάτης τίμησε τον τίτλο του μέλους του Κόμματος μέχρι το τέλος της ζωής του, δεν έλλειψε από κανένα κοινωνικό αγώνα. Στα δύσκολα χρόνια για Κόμμα μας και το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα κράτησε ψηλά τη σημαία του ΚΚΕ, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για τον Κομμουνισμό.

Η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του συντρόφου Σταμάτη Μαθιουδάκη.

Η κηδεία του συντρόφου θα είναι πολιτική και θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 4/3/2014, 3μμ, στην αίθουσα του Νέου Κοιμητηρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook