Ακόμη εννέα θάνατοι προστέθηκαν το τριήμερο εξαιτίας της γρίπης. 
Σύμφωνα με τα νέα δεδομενα από το ΚΕΕΛΠΝΟ η γρίπη έχει προκαλέσει 75 θανάτους, ενώ 214 εχουν νοσηλευθει συνολικα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. 
Αυτή τη στιγμή σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 53 ασθενείς. 
Οι περισσότεροι ασθενείς δεν είχαν εμβολιαστεί για τη γρίπη και είναι επιβαρυμένοι με χρόνια νοσήματα επισημαίνουν οι επιστήμονες, οι οποίοι εκτιμούν ότι το φαινόμενο της εποχικής γρίπης βρίσκεται σε αποδρομή, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος Μαρτίου.
Τα αυξημένα θανατηφόρα κρούσματα που παρατηρούνται φέτος οφείλονται σύμφωνα με τους επιστήμονες στα χαμηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού και κυρίως των ανθρώπων που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. 
Χαρακτηριστικό είναι πως σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά την περίοδο 2009-2010 οπότε είχαμε και την πανδημία γρίπης καταγράφηκαν στην Ελλάδα 18.230 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα , ενώ υπολογίζεται πως μολύνθηκε περίπου το 19.7% του Ελληνικού πληθυσμού και καταγράφηκαν 149 θάνατοι.
Την περίοδο 2011-2012 καταγράφηκαν 126 σοβαρά κρούσματα με 120 εισαγωγές στη ΜΕΘ και 53 θανάτους. Την περίοδο 2012-2013 καταγράφηκαν 113 σοβαρά κρούσματα με 108 εισαγωγές σε ΜΕΘ και 48 θανάτους. 
Οι ειδικοί συστήνουν άμεση επικοινωνία με τον γιατρό σε περίπτωση εμφάνισης έντονων συμπτωμάτων όπως είναι υψηλός πυρετός, βήχας, πόνοι στα κόκαλα, μυαλγία, πονοκέφαλος. 
Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ στους ασθενείς που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου θα πρέπει να χορηγούνται αντιικά φάρμακα πριν από την εργαστηριακή επιβεβαίωση του ιού. 
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook