Απέσυρε τελικά έπειτα από τις αντιδράσεις την τροπολογία η οποία προέβλεπε το «σβήσιμο» των ποινικών ευθυνών αιρετών και αυτοδιοικητικών για τις αλλαγές σε συμβάσεις έργου του Δημόσιο, λίγο πριν την ψήφιση επί του συνόλου του νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας για τις ευρωεκλογές, όπου είχε ενταχθεί η επίμαχη ρύθμιση.
Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό που οδήγησε στην απόσυρση ήταν σχετικό αίτημα που προήλθε από το ΠΑΣΟΚ. «Μετά την συζήτηση που έγινε, θα την αποσύρουμε προκειμένου να την επαναδιατυπώσουμε», είπε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης από τη Βουλή.
Υπενθυμίζεται ότι η βουλευτική τροπολογία που υπογράφεται από τον βουλευτή της ΝΔ Σάββα Αναστασιάδη αναφέρει ότι «στις περιπτώσεις συμβάσεων μίσθωσης έργου για τις οποίες το παραδοτέο έργο διαφέρει από το περιγραφόμενο στη σύμβαση αλλά είναι παρεμφερές και άπτεται της υπηρεσίας του ίδιου φορέα που παρέχει η αναθέτουσα αρχή και η τελευταία το αποδέχεται, δεν δημιουργούνται ποινικές ευθύνες για τους κατά νόμο υπεύθυνους για την σύναψή τους».
Κατά τη συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδα και προσπαθώντας να υποστηρίξει την πρότασή του, ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι «όσοι έχουν θητεύσει σε αυτοδιοίκηση κατανοούν τι συμβαίνει. Πρέπει να διευκολύνουμε την διοίκηση. Με τις συμβάσεις προσλαμβάνονται άτομα για ένα περιγραφόμενο έργο. Όμως στην εξέλιξη του έργου παρουσιάζεται η ανάγκη να απασχοληθούν και για άλλη ανάγκη εντός της ίδιας υπηρεσίας. Δεν αλλάζει το κόστος. Γίνεται πιο ευέλικτη η υπηρεσία ώστε να εξυπηρετήσει τα άτομα εντός της υπηρεσίας. Αλίμονο αν κάθε φορά που κάποιος βουλευτής φέρνει τροπολογία να κατηγορείται για σκάνδαλο». 
Η επίμαχη βουλευτική τροπολογία είχε γίνει δεκτή από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκο και είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου να μιλά για «ντροπολογία» εφάμιλλη της τροπολογίας Πάχτα, με την οποία «επιχειρείται \”κουκούλωμα\” ενδεχόμενων ευθυνών δημοτικών αρχόντων».
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook