Ντεμπούτο κάνει το νέο «baby» SUV της Jeep στο Σαλόνι της Γενεύης, ενώ αποκαλύφθηκαν και οι πρώτες εικόνες του.

Ειδικότερα, το νέο μοντέλο θα ονομαστεί τελικώς Renegade (αντί του Jeepster που «έπαιζε» ως φήμη) και θα βασιστεί σε κοινή πλατφόρμα με το ιταλικό «alter ego» του, το νέο FIAT 500Χ, το οποίο με τη σειρά του θα είναι η crossover εκδοχή του 500L. Σημειωτέον ότι θα υπάρχει κοινή εμπορική «πορεία» των δύο crossover, καθώς τόσο το νέο Renegade, όσο και το 500Χ θα κατασκευάζονται μαζί στο Melfi της Ιταλίας.

Επίσης, παρόλο που τα μηχανικά μέρη θα είναι κοινά για τα δύο SUV, οι σχεδιαστικές διαφορές τους αναμένεται να είναι αρκετές, καθώς όπως βλέπουμε το «αμερικανικό» SUV ακολουθεί μια πιο επιθετική γλώσσα με αρκετές γωνιές και λιγότερα στρογγυλά μοτίβα.

Αντίθετα, στο FIAT 500X φαίνεται ότι θα «επικρατήσουν» οι καμπύλες και το «ιταλικό» design. Επίσης, σε επίπεδο ανάρτησης το Renegade διαθέτει πιο off road χαρακτηριστικά, γι αυτό άλλωστε θα έχει και 4κίνητη έκδοση, σε σχέση με το ιταλικό crossover, του οποίου ο προσανατολισμός θα είναι περισσότερο αστικός.

Εσωτερικά, το νέο Renegade διαθέτει ποιοτικά υλικά και ένα σύγχρονο στιλ SUV, με μεγάλη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα και δερμάτινες επενδύσεις με κόκκινες λεπτομέρειες, για μια νεανική εικόνα.

Σε επίπεδο κινητήρων, το Jeep Renegade θα φέρει 4 MultiAir βενζινοκινητήρες και 2 MultiJet II diesel, όπως και έναν νέο κινητήρα 1,6 λτ. E.TORQ με βιοκαύσιμο. Έτσι λοιπόν, θα φέρει τον 1,4 MultiAir turbo με απόδοση 140 ίππους και 230 Nm ροπής ή 170 ίππους και 250 Nm ροπής. Επίσης, θα είναι διαθέσιμος ο πετρελαιοκινητήρας 1,6 λτ. Multijet II των 120 ίππων και 320 Nm ροπής και ο 2λιτρος Multijet II turbodiesel των 170 ίππων και 350 Nm ροπής.

Τέλος, τόσο το νέο Renegade, όσο και το 500Χ αναμένεται να λανσαριστούν στα μέσα του έτους.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

autotriti.gr