Τη θέση του για την άρση ασυλίας των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής ξεκαθαρίζει ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης:
\”Το άρθρο 29 του Συντάγματος αναφέρει ότι νόμιμα μπορεί κάποιος να ιδρύσει και να συμμετάσχει σε κόμμα, αρκεί να προάγει την δημοκρατία. Τα κόμματα κρίνονται και έτσι πρέπει, μόνο από το λαό, με την ψήφο του.

Όπως, για παράδειγμα, κρίθηκε το ΠΑΣΟΚ, παρά την δοσοληψία Τσουκάτου. Επίσης, τα μέλη του ΠΑΣΟΚ δεν είναι παράνομα, παρά την δοσοληψία Τσουκάτου.

Αλίμονο αν κριθούν εγκληματίες τόσα μέλη, που πολλά από αυτά δεν διαχειρίστηκαν ποτέ γκρίζα εξουσία και σαφώς το ΠΑΣΟΚ δεν κρίνεται εγκληματικό και παράνομο.

Αλίμονο αν αφήσουμε τα κόμματα να κρίνονται από την δικαιοσύνη και όχι από την λαϊκή ετυμηγορία. 

Στην περίπτωση τώρα της Χρυσής Αυγής.

Αν μελετήσει κάποιος τη δικογραφία θα δει ότι όσοι διώκονται, ενέχονται σε οπλοκατοχή, χρήση βίας, υπάρχουν στοιχεία για παραστρατιωτική οργάνωση, για εγκληματική δραστηριότητα, νεοναζιστικές δράσεις. Όλα αυτά οφείλει να τα εξετάσει η δικαιοσύνη.

Το ιδεολογικό της, όμως, πρόσημο δεν είναι θέμα νομικό, αλλά δημοκρατίας.

Άρα, αν βγάλεις παράνομο το κόμμα, οφείλεις να στείλεις στην δικαιοσύνη τα χιλιάδες μέλη του. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία των εκατοντάδων σελίδων, την οποία μελέτησα, τρεις βουλευτές της Χ.Α. δεν ενέχονται πουθενά.

Άρα, άρση ασυλίας σε όσους πρέπει να δικαστούν και για τα υπόλοιπα ας αφήσουμε το λαό να κρίνει. 

Διαφορετικά, αν αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κρίνει τη δημοκρατία, πιθανόν να ζήσουμε στιγμές που π.χ. το ΚΚΕ ή ο ΣΥΡΙΖΑ να διώκονται ως 
παράνομα κόμματα. 
Στη δικαιοσύνη το έγκλημα, στο λαό η δημοκρατία.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook