Συμβολική πορεία, με τα πόδια, από την Ορεστιάδα μέχρι τη Σητεία, αποφάσισε να διαγράψει ο Ιωάννης Φιλιππίδης, Σερραίος αθλητής, μαραθωνοδρόμος και οδηγός διαδρομών, προκειμένου όπως ο ίδιος δηλώνει να μεταλαμπαδεύσει την ιδέα αναφορικά με τη δωρεά οργάνων και ιστών, την αιμοδοσία και την ανάπτυξη των οικολογικών συμπεριφορών.

Ο Σερραίος αθλητής, ξεκίνησε πριν από τέσσερις ημέρες  το ταξίδι του από την Ορεστιάδα,  που θα ολοκληρωθεί αφού πρώτα καλύψει μια διαδρομή 6200 χιλιομέτρων με τελικό προορισμό τη Σητεία της Κρήτης.

Σε δηλώσεις του τόνισε ότι «ο λόγος που τον ώθησε στην υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας, ήταν τα μακροχρόνια προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζαν άνθρωποι του οικείου περιβάλλοντός του, αλλά και συνάνθρωποί μας».

Παράλληλα σημείωσε ότι «με την προσπάθειά του αυτή, θέλει να μεταφέρει μηνύματα ευαισθητοποίησης στην νεολαία, στους πολίτες και στις τοπικές αρχές, για την δωρεά οργάνων και ιστών, την αιμοδοσία και την οικολογική ευαισθησία με απώτερο σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής».

Ο κ. Φιλιππίδης υπολογίζει ότι θα αντικρύσει την πόλη της Σητείας, ύστερα από 34 εβδομάδες, δηλαδή τον πρώτο μήνα του 2012!

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook