Ένας  36χρονος ήταν ο υπαίτιος των αλλεπάλληλων… μπλακ άουτ που συνέβαιναν από τον περασμένο Νοέμβριο στην Ρόδο, αφού κάθε λίγο και λιγάκι λεηλατούσε σε περιοχές τα καλώδια από το υπόγειο δίκτυο φωτισμού του νησιού! Συνολικά, μάλιστα, είχε «ξηλώσει» καλώδια μήκους… 3.545 μέτρων!

Η  αξία των καλωδίων που άρπαξε  ο δράστης για να αφαιρέσει τον χαλκό, υπολογίζεται σε 27.960 ευρώ και είναι εύκολα αντιληπτό το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε στις συνολικά δέκα εισβολές που έκανε. Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Ρόδου τον εντόπισαν στον καταυλισμό των τσιγγάνων στην περιοχή Καρακόνερο και βρήκαν στην κατοχή του καλώδιο μήκους 80 μέτρων το οποίο είχε κλέψει πριν από τέσσερις ημέρες. Κατά την προανάκριση, ομολόγησε τις υπόλοιπες κλοπές και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

 * Πάλι  στην Ρόδο, αλλά αυτή την φορά στην Ιαλυσό, συνελήφθη ένας 30χρονος κάτοικος της περιοχής με στις εγκαταστάσεις του πρώην στρατοπέδου, την στιγμή που ξήλωνε τα καλώδια παροχής ηλεκτρικού ρεύματος! Όπως αποκαλύφθηκε, τις τελευταίες δέκα ημέρες έκανε συστηματικά κλοπές καλωδίων από τους χώρους του στρατοπέδου και τον χαλκό τον οποίο περιείχαν σε μάντρες ανακύκλωσης παλαιών υλικών. Στην κατοχή του 30χρονου κατασχέθηκαν έξη διαρρηκτικά εργαλεία.

*Στην περιοχή του Ερατεινού Καβάλας, άγνωστοι διέρρηξαν μια αποθήκη σε σιλό αποθήκευσης δημητριακών και ένα διπλανό αποξηραντήριο, από τα οποία άρπαξαν συνολικά 168 μέτρα καλώδιο διαφόρων τύπων και διαστάσεων, έναν γενικό διακόπτη ασφαλειών των 400 Αμπέρ, μπάρες χαλκού μήκους περίπου 12 μέτρων και άγνωστο αριθμό ρελέ, συνολικής αξίας περίπου 3.000 ευρώ!

*Στα Τρίκαλα, άγνωστοι εισέβαλαν στο λατομείο Χρυσαυγής και, αφού ξήλωσαν μεγάλα τμήματα από τον μηχανολογικό εξοπλισμό, τα φόρτωσαν σε μία νταλίκα με την οποία διέφυγαν.

* Στη Γαστούνη, οι δράστες «ρούφηξαν» 300 λίτρα πετρέλαιο αξίας 450 ευρώ από ένα σταθμευμένο φορτηγό και άρπαξαν ένα ποδήλατο ΒΜΧ αξίας 100 ευρώ.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook