Με μεγάλη επιτυχία ο Ιστοπλοϊκός Όμιλος Χανίων διοργάνωσε τον αγώνα \”Καθαρά Δευτέρα 2014\”.

Η ενημέρωση του ΙΟΧ:

Με επιτυχία, παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες δεν αποτέλεσαν σύμμαχο, πραγματοποιήθηκε ο τριήμερος ιστιοπλοϊκός αγώνας \”Καθαρά Δευτέρα 2014\”, που διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων.

Ο αγώνας ξεκίνησε το Σάββατο (1/3) και διήρκησε ως και τη Καθαρά Δευτέρα (3/3). Ο αέρας που έπνεε το Σαββατοκύριακο ήταν πολύ δυνατός, με ένταση που έφτασε έως και τους 32 κόμβους από Ανατολικά ΝΑ και σε συνδυασμό με την συνεχή βροχόπτωση δεν βοήθησε τους μικρούς ιστιοπλόους, που παρόλα αυτά δοκίμασαν τις δυνατότητές τους. Έτσι, την Καθαρά Δευτέρα, με σαφώς μικρότερης έντασης ανέμους από Δυτικά ΝΔ, έγιναν δύο ιστιοδρομίες στα Optimist και τρεις στις κατηγορίες Laser.

Ο ιστιοπλοϊκός στίβος στήθηκε εξωτερικά του λιμανιού των Χανίων, με τις συμμετοχές και στις τρεις κατηγορίες (Laser 4.7, Laser Radial και Optimist) να φτάνουν τις 38, από τους περισσότερους Ομίλους της Κρήτης (Ι.Ο. Χανίων, Ν.Ο. Χανίων, Ι.Ο. Ηρακλείου, Ν.Ο. Γαζίου Κρήτης, Ι.Ο. Αγίου Νικολάου).

Στην κατηγορία Laser 4.7, όπου ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων είχε τις μεγαλύτερες επιτυχίες, την 1η θέση πήρε ο Οδυσσέας Μάμαλης ενώ στην Laser Radial, νικητής αναδείχτηκε ο Δημήτρης Μαθιουδάκης-Χαβάκης του Ι.Ο.Α.Ν.

Τέλος, στην κατηγορία των Optimist, οι νικητές ήταν δύο, ο Γιάννης Κουμπανάκης και η Θάλεια Παπαδάκη, του Ν.Ο.Γ.Κ.

Σε ό,τι αφορά τον Ι.Ο.Χ., ο Νίκος Κοζωνάκης και ο Αλέξανδρος Μαρινάκης κατέλαβαν την 7η και την 14η θέση αντίστοιχα στα Optimist ενώ στα Laser 4.7, η Χριστοφορίδη ήταν 2η, ο Λαμπρινάκης 3ος, ο Αλευράκης 4ος και η Ναταλία Νίλσεν 8η.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

OPTIMIST

1. Γιάννης Κουμπανάκης Ν.Ο.Γ.Κ.

1. Θάλεια Παπαδάκη Ν.Ο.Γ.Κ.

3. Βάσω Βλαχάκη Ν.Ο.Γ.Κ.

4. Ζωή Βάγιου Ι.Ο.Η.

5. Αγγελίνα Καβουσιανού Ν.Ο.Γ.Κ.

6. Γιάννης Μονιάκης Ν.Ο.Γ.Κ.

7. Νίκος Κοζωνάκης Ι.Ο.Χ.

8. Γιώργος Κουκουτσάκης Ν.Ο.Γ.Κ.

9. Στέλιος Κατσιφαράκης Ν.Ο.Χ.

10. Κωστής Κουκουτσάκης Ν.Ο.Γ.Κ.

11. Δημήτρης Μπελενιώτης Ι.Ο.Η.

12. Γιώργος Κότσαρης Ν.Ο.Χ.

13. Θωμάς Κοβατζής Ν.Ο.Γ.Κ.

14. Χριστίνα Καψάλη Ι.Ο.Η.

14. Γιώργος Καψάλης Ι.Ο.Η.

14. Αλέξανδρος Μαρινάκης Ι.Ο.Χ.

14. Γκαμπριέλ Αναστάσης Ν.Ο.Χ.

14. Γιώτα Αναστάση Ν.Ο.Χ.

14. Μάνος Τζομπανάκης Ν.Ο.Χ.

LASER 4.7

1. Οδυσσέας Μάμαλης Ι.Ο.Χ.

2. Δήμητρα Χριστοφορίδη Ι.Ο.Χ.

3. Γιώργος Λαμπρινάκης Ι.Ο.Χ.

4. Δημήτρης Αλευράκης Ι.Ο.Χ.

5. Βασίλης Σκαρπαθιωτάκης Ν.Ο.Γ.Κ.

6. Νίκος Μπορμπουλάκης Ι.Ο.Η.

7. Λεώνη Σμυρλή Ι.Ο.Η.

8. Ναταλία Νίλσεν Ι.Ο.Χ.

9. Μιχάλης Γεωργόπουλος Ν.Ο.Γ.Κ.

10. Χρήστος Περβολαράκης Ν.Ο.Χ.

11. Μίνως Ζαμπουλάκης Ι.Ο.Η.

12. Μιχάλης Μωραϊτάκης Ι.Ο.Η.

13. Αποστόλης Αποστολίδης Ν.Ο.Χ.

LASER RADIAL

1. Δημήτρης Μαθιουδάκης-Χαβάκης Ι.Ο.Α.Ν.

2. Γιάννης Παπαντωνάκης Ι.Ο.Η.

3. Δημήτρης Ρίτσος Ι.Ο.Η.

4. Ελισάβετ Καποκάκη Ν.Ο.Χ.

4. Ειρήνη Λενταράκη Ν.Ο.Χ.

Οι απονομές έγιναν στις εγκαταστάσεις του Ι.Ο.Χ., με νηστίσιμους μεζέδες, ανανεώνοντας το ραντεβού για το επόμενο σαββατοκύριακο στο Ηράκλειο με τον επόμενο αγώνα της Κρήτης.

O Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων, θέλει να ευχαριστήσει την Ρούλα Φλουρή για τις προσπάθειές της να γίνει ένας σωστός και ασφαλής αγώνας καθώς και τους ιστιοπλόους που έδειξαν υπομονή αλλά και επιμονή στην προσπάθειά τους να ιστιοπλοήσουν με αντίξοες συνθήκες.

Επίσης, το ΙΝ.ΚΑ. για τις προμήθειες που προσέφερε και έκαναν πιο οικογενειακή τη φιλοξενία των πληρωμάτων.

Για φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ.

Η αναφορά του ΝΟΧ στον αγώνα:

Με τη μεγάλη συμμετοχή δέκα παιδιών έλαβε μέρος ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων στους Διασυλλογικούς αγώνες ιστιοπλοΐας με την ονομασία \”Καθαρά Δευτέρα 2014\”, που διοργάνωσε από το Σάββατο (1/3) έως και την Καθαρά Δευτέρα (3/3) ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες του Ν.Ο.Χ. πήραν μέρος και στις τρεις κατηγορίες, στα Optimist -όπου υπήρξε και η μεγαλύτερη συμμετοχή- στα Laser 4.7 και στα Laser Radial.

Ο προπονητής του Ν.Ο.Χ., Αντρέας Σηφάκης έμεινε ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών, όπου πρέπει να σημειωθεί ότι πραγματοποιήθηκε κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες καθώς έβρεχε και φυσούσε πάρα πολύ. Μάλιστα, πολλά παιδιά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν.

Flashnews.gr