Απίστευτο και όμως αληθινό. Στην Ελλάδα του 2014 μαθητές δημοτικού στο Ηράκλειο αναγκάζονται να πραγματοποιούν το μάθημα της γυμναστικής στο… δρόμο λόγω έλλειψης προαύλιου χώρου στο σχολικό συγκρότημα που ανήκουν. 

Συγκεκριμένα μαθητές του 35ου δημοτικού σχολείου παίζουν και γυμνάζονται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα στον οδό Δαμασκηνού στο Μασταμπά, ένα δρόμο ο οποίος μπορεί να οδηγεί σε αδιέξοδο, ωστόσο εισέρχονται σ αυτόν καθημερινά δεκάδες οχήματα.


Η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Ηράκλειο είναι εκτεθειμένη καθώς το πρόβλημα ήταν γνωστό στις τάξεις της εκπαιδευτικής κοινότητας. 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι κατά την διάρκεια του μαθήματος της γυμναστικής δεν τηρούνται τα απαραίτητα και στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών.

Από καθαρή τύχη δεν έχει τραυματιστεί μέχρι και σήμερα κάποιο μικρό παιδί καθώς στην κυριολεξία οι μαθητές του δημοτικού παίζουν ανάμεσα σε διερχόμενα αυτοκίνητα.


Τριτοκοσμικές εικόνες και σκηνικό ντροπής που δεν τιμά κανένα, πολύ περισσότερο όλους εκείνους που αγκιστρωμένοι στην καρέκλα τους αδυνατούν να πάρουν αποφάσεις με γνώμονα την διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας ανήλικων μαθητών.

Δεκάδες ερωτήματα ζητούν απαντήσεις. Αυτό που απομένει είναι αν έστω και στο και δέκα οι εμπλεκόμενοι φορείς αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και πράξουν το αυτονόητο. Παιδιά δημοτικού κατά την διάρκεια των μαθημάτων τους να βρίσκονται εντός του σχολείου τους και όχι στο δρόμο!

Flashnews.gr/ Ν. Παναγιωτόπουλος