Ένα ζευγάρι ελλήνων φιλόζωων δημιούργησε μια ιστοσελίδα που φιλοδοξεί να κάνει ευκολότερη την εύρεση χαμένων κατοικίδιων σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και την ενημέρωση για φιλοζωικές οργανώσεις, καταφύγια ζώων, ενώ δέχεται ακόμη και καταγγελίες.

Ήδη απο την Κρήτη έχουν γίνει οι πρώτες καταχωρίσεις απο ανθρώπους που αναζητούν το ζωάκι τους, αλλά και απο φιλοζωικές οργανώσεις.


Στο www.petlocator.gr, ο επισκέπτης μπορεί να δει ένα διαδραστικό χάρτη της Google, όπου βρίσκονται καταχωρημένες αναρτήσεις ανθρώπων που έχασαν τα ζώα τους. Παράλληλα, όσοι βρήκαν κάποιο χαμένο ζώο μπορούν να το κοινοποιήσουν στην κατάλληλη περιοχή του χάρτη.

«Η ιδέα της δημιουργίας προήλθε από τις αναρτήσεις πολλών ατόμων στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και γενικότερα στο διαδίκτυο, που έψαχναν απεγνωσμένα να βρουν το αγαπημένο τους κατοικίδιο», σημειώνει χαρακτηριστικά το ζευγάρι που βρίσκεται πίσω από την ιστοσελίδα. Όπως διαπιστώνουν, «οι αναγγελίες απώλειας αυτή τη στιγμή είναι διάσπαρτες, υπάρχει σύγχυση και άγνωστη εγκυρότητα πληροφοριών με τους δείκτες εύρεσης να είναι χαμηλοί καθώς και η επανένωση ή μη με το κατοικίδιο παραμένει άγνωστη προς το κοινό».

\"\"

Τα κύρια χαρακτηριστικά του www.petlocator.gr είναι τα εξής:

– Καταχώρηση του χαμένου κατοικίδιου με φωτογραφίες, χαρακτηριστικά, πληροφορίες επικοινωνίας και τοποθεσία του σημείου που χάθηκε στο χάρτη, ορίζοντας χιλιομετρική απόσταση στην οποία πιστεύεται ότι θα «κινείται» το κατοικίδιο.

– Προβολή όλων των χαμένων κατοικίδιων στο χάρτη με ειδική σήμανση ανά κατηγορία. 

– Δυνατότητα εγγραφής σαν εθελοντής, ορίζοντας μέχρι 3 διευθύνσεις όπου κινείστε τακτικώς ώστε να ενημερώνεστε με email για τις απώλειες καθώς και τις ευρέσεις γύρω σας. Επίσης υπάρχει δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης μέσω της λίστας «Κατοικίδια Κοντά μου».

– Αυτόματη ενημέρωση των εθελοντών, καταφυγίων και όλων όσων έχουν καταχωρήσει κατοικίδιο κοντά στο σημείο που πραγματοποιήθηκε η απώλεια μέσω email.

– Αυτόματη δημιουργία αφίσας Α4 σε μορφή pdf για κάθε νέα καταχώρηση με όλα τα στοιχεία επικοινωνίας, QR Code και φωτογραφίες, την οποία μπορεί να την «κατεβάσει» οποιοσδήποτε και να την τυπώσει. Σκανάρωντας το QR Code με οποιοδήποτε smartphone θα οδηγηθείτε αμέσως στη σελίδα καταχώρησης όπου προβάλλονται αναλυτικά όλα τα στοιχεία.

– Αυτόματη δημοσιοποίηση της καταχώρησης στη σελίδα του site στο Facebook, καθώς και tweet στο λογαριασμό στο Twitter

– Καταχώρηση εύρεσης κατοικίδιου υποβάλλοντας τα χαρακτηριστικά του, τη φωτογραφία του και την τοποθεσία όπου βρέθηκε. Αυτόματα θα ειδοποιηθούν όλοι όσοι έχουν κάνει αναγγελία απώλειας καθώς και οι εθελοντές κοντά στη περιοχή. 

Επιπλέον, οι δημιουργοί έχουν προνοήσει για τη δημιουργία ειδικού πεδίου, όπου οι χρήστες μπορούν να καταχωρήσουν περιπτώσεις κακοποίησης ζώου και κατόπιν οι διαχειριστές του site ενημερώνουν τους αρμόδιους φορείς.

newsbeast.gr