Σκληρές επικρίσεις δέχεται τις τελευταίες ώρες το τηλεοπτικό δίκτυο SBS της Νότιας Κορέας έπειτα από την αυτοκτονία μιας νεαρής γυναίκας στη διάρκεια των γυρισμάτων ενός τηλεριάλιτι.

Η 29χρονη Τσουν πέρασε το καλώδιο του σεσουάρ γύρω από το λαιμό της και απαγχονίστηκε σε ξενοδοχείο του νησιού Τζετζού όπου γυρίζεται η εκπομπή «Jjak» (ο Σύντροφος), μια παραγωγή η οποία κατηγορείται ότι ταπεινώνει τους υποψηφίους.

Απομονωμένοι επί μια εβδομάδα σε ένα ξενοδοχείο, το οποίο ονομάζεται για τους λόγους της εκπομπής «H Πόλη της Αγάπης», δέκα άνδρες και δέκα γυναίκες περνούν από διάφορες δοκιμασίες με στόχο στο τέλος της διαδικασίας αυτής να βρουν τον ιδανικό σύντροφο.

Η εκπομπή που μεταδίδεται από το 2011, ρίχνει τους υποψήφιους σε ακραίες συναισθηματικές καταστάσεις, υποχρεώνοντάς τους για παράδειγμα να τρώνε μόνοι, κάτω από την κάμερα, αν έχουν απορριφθεί.

Η Τσουν άφησε ένα γράμμα στο οποίο εξέφραζε την επιθυμία της να φύγει από το παιχνίδι.

Η μητέρα της δήλωσε στην εφημερίδα JoongAng Ilbo ότι στην τελευταία τους τηλεφωνική συνομιλία η Τσουν έλεγε ότι δεν ήθελε να ζει πλέον στη Νότια Κορέα, αν η εκπομπή μεταδιδόταν. protothema.gr