Συνάντηση για τα προβλήματα των ΤΟΕΒ Μεραμβέλλου πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 5 Μαρτίου στον Άγιο Νικόλαο. Η συνάντηση έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Νικολάου με πρωτοβουλία της αντιπεριφερειάρχου Λασιθίου κ. Πελαγίας Πετράκη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν: από τον ΤΟΕΒ Μεραμβέλλου ο κ. Ζαχαριάδης Νίκος, Πρόεδρος του ΔΣ, ο κ. Ατσαλής Μιχάλης, σύμβουλος και ο Μανώλης Κουρίνος, από τον ΤΟΕΒ του Καλού χωριού ο κ. Γιάννης Γεροντής Πρόεδρος του ΔΣ και ο κ. Γιάννης Λαθιωτάκης Αντιπρόεδρος, από τον Δήμο Αγίου Νικολάου ο κ. Ν. Αφροδακός Αντιδήμαρχος και η κα Μαρία Τζανοπούλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μανώλης Κλώντζας και από την Π.Ε.Λ. ο κ. Δημήτριος Καμαράτος, Διευθυντής Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και ο κ. Βαρδάκης Χαράλαμπος, Διευθυντής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο θέμα της συντήρησης και καλής λειτουργίας των αρδευτικών δικτύων και συστημάτων. Η Π.Ε.Λ. εξεδήλωσε την πρόθεση να συνδράμει στην προσπάθεια και να αναλάβει την σύνταξη των μελετών συντήρησης και εκσυγχρονισμού των δικτύων και συστημάτων σε συνεργασία με τους ΤΟΕΒ.

Για το θέμα της χρηματοδότησης της συντήρησης των δικτύων και συστημάτων αποφασίστηκε να γίνει επαφή με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, που είναι ο ιδιοκτήτης. Οι ΤΟΕΒ είναι χρήστες και διαχειριστές ενώ η περιφέρεια έχει επικουρικό ρόλο. Όλοι συμφώνησαν ότι το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά και η καλή λειτουργία των δικτύων να εξασφαλιστεί πριν από την έναρξη της αρδευτικής περιόδου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook