Στον πολυβραβευμένο φωτορεπόρτερ του ξένου ειδησεογραφικού πρακτορείου \”REUTERS\” Γιάννη Κολεσίδη, ήταν αφιερωμένη η βραδιά που διοργάνωσε το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, το Σάββατο 22 του μήνα, στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης.
 
Όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, είχαν την ευκαιρία να δούν την πρόσφατη φωτογραφική δουλειά του Κολεσίδη, με θέμα την οικονομική κρίση στην Ελλάδα το 2010. Παράλληλα, έγινε και μια αναδρομή σε παλαιότερες φωτογραφίες, του φωτορεπόρτερ από αποστολές του, στην Αιτή, στον Νίγηρα και αλλού. 

Αξίζει να σημειωθεί πως, ο Γιάννης Κολεσίδης,  από το 2004 έως και σήμερα συνεργάζεται με το διεθνές πρακτορείο ‘’ Reuters‘’ και με το μεγαλύτερο μέρος των περιοδικών των Κυριακάτικων εφημερίδων.

Η δουλειά του, έχει διακριθεί με μια σειρά από βραβεία ανάμεσα στα οποία είναι το δεύτερο βραβείο στον παγκόσμιο διαγωνισμό World Press Photo 2009 στην κατηγορία “People in the Νews”, το Αward of Excellence στο διαγωνισμό Pictures of the Year International, στην κατηγορία ‘’Πορτραίτο’’ ενώ το 2004 απέσπασε το πρώτο βραβείο, στην κατηγορία «Ελεύθερο ρεπορτάζ» στο διαγωνισμό FUJI Film Euro Press Awards το 1999.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook