Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η γραμματεία του ΜΑΣ Ρεθύμνου, σε τοπικά μέσα ενημέρωσης για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το πανεπιστήμιο και γενικότερα οι φοιτητές απο τις φτωχές και λαϊκές οικογένειες.

Χαρακτηριστικά τονίστηκε πως «η χρηματοδότηση των ιδρυμάτων έχει φτάσει στον πάτο και την ίδια στιγμή εντείνεται η επιχειρηματική λειτουργία».

Αυτα φέρνουν ώς αποτέλεσμα τα πάντα να γίνονται εμπόρευμα, οι φοιτητές να γίνονται πελάτες και οι ανάγκες τους να αποτελούν ‘’κόστος’’.

Στην συνέχεια τονίστηκε το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουν ο φοιτητές της Φιλοσοφικής και γενικότερα του Πανεπιστημίου Κρήτης, οπου «το πτυχίο γίνεται απιαστο όνειρο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, λόγω έλλειψης καθηγητών και της εφαρμογής του πλαφόν σε υποχρεωτικά μαθήματα.

Πιο συγκεκριμένα στη Φιλοσοφική σχολή του Ρεθύμνου το πτυχίο γίνεται άπιαστο όνειρο λόγω της έλλειψης καθηγητών και της εφαρμογής του πλαφόν σε υποχρεωτικά μαθήματα (τμήμα Φιλολογίας) , της απουσίας υποχρεωτικών μαθημάτων τομέα (τμήμα Ι-Α/ τομέας Αρχαίας Ιστορίας) , της έλλειψης προσφερόμενων μαθημάτων και επιλογή τους από άλλα τμήματα (τμήμα ΦΚΣ/ τομέας ΘΕΜΚΕ).

Παρόλαυτα εκτιμήθηκε πως ακόμα και όταν ο φοιτητής μπορέσει και πάρει το πτυχίο, αυτό δεν έχει κανένα αντίκρισμα και χρειάζεται ως απαραίτητο εφόδιο τουλάχιστον ένα μεταπτυχιακό. Την ίδια κατάσταση αντιμετωπίζει και το ΤΕΙ Κρήτης, όπου το Υπουργείο Παιδείας αρνείται πεισματικά την παραμικρή παραχώρηση κονδυλίου.

Τέλος, έγινε κάλεσμα σε όλους τους φοιτητές να μην μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα και να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, δωρεάν σίτηση και στέγαση. Πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη 13/3, στις 12 μ.μ, θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στην πρυτανεία, με πρωτοβουλία του ΜΑΣ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook