Τελευταία ενημέρωση 13:21

Με ιδιαίτερη προσοχή ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου την βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα κατα του δημάρχου Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη. Ήδη έχουν ληφθεί μαρτυρίες για κάποιο άτομο που κινείτο ύποπτα στον δρόμο όπου είναι η κατοικία του δημάρχου Ηρακλείου, ενώ τα υπολλείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται πως στις 3:45 τα ξημερώματα της Κυριακής σημειώθηκε έκρηξη  στο Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο του δημάρχου Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω απο το σπίτι του στα Καμίνια.

Απο την έκρηξη προκλήθηκε αναστάτωση στην περιοχή, ενώ στο σημείο έσπευσε ένα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου το οποίο όμως δεν χρειάστηκε να επέμβει καθώς το ιδιωτικό αυτοκίνητο του δημάρχου είχε ήδη υποστεί σημαντικές ζημιές χωρίς να έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά.

Ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν περνούσε κάποιος απο το σημείο και δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος Ηρακλείου δεν είχε δεχθεί κάποιου είδους απειλή.

Παντως υπενθυμίζεται πως  σήμερα το Ηράκλειο \”βράζει\” λόγω του ποδοσφαιρικού αγώνα του ΟΦΗ με τον ΠΑΣ Γιάννενα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι διωκτικές αρχές ερευνούν με προσοχή και κάποια \”μέτωπα\” που φέρεται να έχουν ανοίξει με την πολιτική που ασκεί ο δήμαρχος  σε θέματα της αυτοδιοίκησης του Ηρακλείου και όχι μόνο.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

\”Από τις Αστυνομικές Αρχές αναζητούνται άγνωστος-οι δράστες για την τοποθέτηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, στην εσωτερική πλευρά του εμπρόσθιου δεξιού τροχού Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου ιδιοκτησίας του Δημάρχου Ηρακλείου, που είχε ως συνέπεια να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές στο όχημα, τις πρωινές ώρες σήμερα (15/05/2011), επί της οδού Γεωργίου Μαράντη στο Ηράκλειο.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος αποτελείτο από άγνωστη εκρηκτική ύλη, προκάλεσε επιπλέον φθορές μικρής έκτασης σε παρακείμενο κατάστημα ψιλικών ειδών (θραύση υαλοπινάκων), σε παρακείμενη οικία (θραύση υαλοπινάκων) και σε δυο (2) δίκυκλες μοτοσικλέτες (φθορές πλαστικών καλυμμάτων).

Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.\”


Δήλωση Περιφερειάρχη Κρήτης Στ.Αρναουτάκη

\”Με έκπληξη πληροφορήθηκα την τοποθέτηση τα ξημερώματα εκρηκτικού μηχανισμού στο αυτοκίνητο του Δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη, γεγονός που προκαλεί ανησυχία και έντονο προβληματισμό.
Τέτοιες ενέργειες βίας, από όπου και αν προέρχονται, δυναμιτίζουν την ομαλότητα, και είναι καταδικαστέες από ολόκληρη την κοινωνία.
Εκφράζω την συμπαράστασή μου στον Δήμαρχο Ηρακλείου και την οικογένειά του.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook