Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Βενιζέλειου Ωδείου Χανίων, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 του μήνα, η επίσημη παρουσίαση του δεύτερου κατά σειρά βιβλίου του γνωστού συγγραφέα Σταύρου Θεοδωράκη, το οποίο φέρει τον τίτλο: \”Οι ανθρωποί μου.\”

Ο Ανωγειανός μαντιναδολόγος Αριστείδης Χαιρέτης ή Γιαλάφτης και ο Chef Δημήτρης Σκαρμούτσος, ήταν τα δυο πρόσωπα που επέλεξε ο συγγραφέας για να παρουσιάσουν το βιβλίο του.

 Ο Αριστείδης Γιαλάφτης απευθυνόμενος στον Σταύρο Θεοδωράκη του είπε την εξής μαντινάδα: \”Αυτό που κάνεις τ\’ αγαπάς και διαθέτεις κόπο, γι\’ αυτό αγγίζεις τις ψυχές των αλλωνών ανθρώπων.\”

Αναφερόμενος στο βιβλίο του ο κ. Θεοδωράκης, είπε πως:
 
\”Πρόκειται για ιστορίες αγαπημένων μου ανθρώπων. Συνήθως είναι άνθρωποι που συνάντησα απρόοπτα στους δρόμους, σε σκοτεινά σημεία, σε σημεία που συχνά δεν πηγαίνουν οι κάμερες. Αλλά παρόλα αυτά ήταν πάρα πολύ σημαντικοί άνθρωποι γιατί είχαν ζήσει σημαντικές εμπειρίες και νομίζω ότι έχω καταφέρει σε ένα βιβλίο μέσα να βάλω πολλές εμπειρίες ζωής. – Ουσιαστικά αυτό μεταφράζεται σε αγαπημένη δουλειά για ένα δημοσιογράφο… Είναι μεγάλη τύχη να είσαι δημοσιογράφος γιατί σε πληρώνουν να κάνεις αυτό που σου αρέσει. – Πως έγινε η επιλογή των προσώπων που συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο; Οι συνεντέυξεις αυτές έχουν για πρώτη φορά παρουσιαστεί έτσι. Τις έχω ξαναδουλέψει έχω βάλει πράγματα που δεν είχα βάλει στην τηλεόραση. Επέλεξα ανθρώπους που μου έμαθαν κάτι. Ήθελα κάτι για τη ζωή και τη δημιουργία, ανέτρεξα σε δύο τρεις ανθρώπους που είχαν πέσει πολύ στη ζωή τους αλλά τελικά τα είχαν καταφέρει. Κάπως έτσι σκέφτηκα… Κατά κάποιο τρόπο είναι ένα εγχειρίδιο ζωής…\”

 Ερωτηθείς για το ποια από τις ιστορίες ξεχωρίζει απάντησε:

 \”Είναι μέσα αρκετές από τη γνωστή σε όλους πια ιστορία της Σπιναλόγκας. Για εμένα ήταν μια γνωστή ιστορία γιατί είχα την τύχη να μεγαλώσω πέρα από την Κρήτη και στην Αγία Βαρβάρα που υπήρχε λεπροκομείο. Στο βιβλίο λοιπόν υπάρχουν ιστορίες από το νησί, το αυθεντικό νησί. Κι αυτή ήταν η σκέψη μου να γίνει ένα βιβλίο με ανθρώπους που έχουν ουσιαστικά κάτι να πουν, γιατί φοβάμαι ότι αυτούς που συνήθως βλέπουμε στις τηλεοράσεις λίγο έως πολύ τους έχουμε βαρεθεί. Έγινε αυτό το βιβλίο λοιπόν στην Αθήνα και ένιωσα την υποχρέωση να γυρίσω εκεί που όλα ξεκινούν στα Χανιά. Και είπα να κάνω την πρώτη παρουσίαση του βιβλίου στα Χανιά. Δίνω πολύ μεγάλη σημασία στην προέλευση του ανθρώπου. Είναι κάτι παλιό που έχει ειπωθεί ότι είμαστε το χώμα που πάτησαν οι πρόγονοί μας.\”

Αξίζει να σημειωθεί πως, το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ποταμός.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook