Τελευταία ενημέρωση: 10:20

Παρανάλωμα του πυρός ενώ ήταν αγκυροβολημένη στο λιμάνι του Κολυμπαρίου στα Χανιά, έγινε η θαλαμηγός \”Star I\”, Φινλανδικής σημαίας που ανήκει σε ξένο ιδιώτη, υπήκοο Bουλγαρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 4:30 τα ξημερώματα και επεκτάθηκε γρήγορα με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή της θαλαμηγού η οποία βυθίστηκε.

Στο Λιμενικό σήμανε συναγερμός καθώς υπάρχουν φόβοι για ρύπανση στο χώρο του μεγάλου Λιμένα όπου ήταν αγκυροβολημένο, ωστόσο μέχρι και τώρα κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί.

Όπως τόνισε στο flashnews.gr  ο Λιμενάρχης Χανίων, το ειδικό αντιρρυπαντικό σκάφος 414 του Λιμεναρχείου Χανίων βρίσκεται στο Λιμάνι και θα παραμείνει εκεί σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης ρύπανσης.

Η θαλαμηγός ήταν αγκυροβολημένη από τις 19/1 στο Λιμάνι του Κολυμπαρίου και ότι απέμεινε θα ανελκυστεί, η δυνατόν και σήμερα, από τις Λιμενικές Αρχές.

Αυτό που έχει απομείνει στη θέση όπου είχε δέσει η θαλαμηγός, είναι σημάδια της καταστροφής

\"\"

\"\"

Ο ιδιοκτήτης της θαλαμηγού δεν έχει ενημερωθεί για το συμβάν ενώ ο καπετάνιος του σκάφους που είναι στην Αθήνα πληροφορήθηκε για την καταστροφή από τις Λιμενικές Αρχές.

\"\"

Στο σημείο έσπευσε και όχημα της Πυροσβεστικής όμως η πυρκαγιά είχε λάβει ήδη μεγάλες διαστάσεις και δεν κατάφεραν να \”σώσουν\” ούτε ότι είχε απομείνει.

Μέχρι στιγμής τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά δεν έχουν διευκρινιστεί.

\"\"

\"\"

Ευχαριστούμε τον κ. Γιώργο Τζανάκη από το Oceanis Dive Center για τις φωτογραφίες.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook