Σε έναν 30χρονο αντιεξουσιαστή από την περιοχή της Αχαΐας έχουν στραφεί οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για την κινηματογραφική ληστεία, τη Δευτέρα το μεσημέρι, με «άρωμα τρομοκρατίας» στην Αγροτική Τράπεζα Κλειτορίας με λεία 4.000 ευρώ. Ο 30χρονος προσήχθη σύμφωνα με το Βήμα από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ όμως φέρεται να προέβαλε άλλοθι ενώ υπήρξε ανάκληση κατάθεσης αυτόπτη μάρτυρα.
Η ληστεία σημειώθηκε στις 2.30 το μεσημέρι όταν δύο δράστες μπήκαν στο υποκατάστημα με αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους -ένας φορούσε γυαλιά μυωπίας και πιθανόν περούκα, ο άλλος μούσι- και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν το προαναφερθέν χρηματικό ποσό από τα ταμεία ενώ επιχείρησαν να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο που περιείχε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Όμως τότε ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός και οι δύο δράστες στην προσπάθεια διαφυγής τους πυροβόλησαν δύο αστυνομικούς που έσπευσαν επί τόπου, τραυματίζοντας σοβαρά τον έναν. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ στην ληστεία συμμετείχε και τρίτο άτομο ενώ στην προσπάθεια προσέγγισης και αποχώρησης από την τράπεζα χρησιμοποίησαν δύο ΙΧ, το ένα από τα οποία διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί προ μερικών εβδομάδων από την Αθήνα. Το άλλο δεν έχει εντοπισθεί.
Οι αστυνομικό εστίασαν το ενδιαφέρον τους στον νεαρό αντιεξουσιαστή που μένει σχετικά κοντά στη περιοχή της Κλειτορίας από δύο ενδείξεις: πρώτον ότι ορισμένοι μάρτυρες σε φωτογραφίες που τους επεδείχθησαν τον αναγνώριζαν – με μεγάλο ποσοστό βεβαιότητας – ως έναν από τους δράστες. Δεύτερον γιατί διαπιστώθηκε ότι ο νεαρός είχε μεταβεί την προηγούμενη εβδομάδα στην συγκεκριμένη τράπεζα στην Κλειτορία για μια συναλλαγή του. Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον 30χρονο ο οποίος αρνήθηκε την κατηγορία, προέβαλε άλλοθι ενώ ορισμένοι βασικοί μάρτυρες φέρεται να άλλαξαν καθοριστικό τμήμα των καταθέσεων τους. Οι έρευνες συνεχίζονται για τη συγκέντρωση περισσοτέρων στοιχείων κυρίως με δείγματα DNA, αποτυπώματα και αναλύσεις τηλεφωνικών κλήσεων.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook