Το Λιμενικό Ταμείο Νομού Χανίων με τον Πρόεδρο του κ. Κωνσταντίνο Μπροκαλάκη συμμετέχει με δικό του εκθεσιακό περίπτερο στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση κρουαζιέρας Cruise Shipping Miami 2014 από 10 – 13 Μαρτίου 2014 προβάλλοντας το Λιμάνι της Σούδας και τον προορισμό των Χανίων σε εκπροσώπους των μεγαλύτερων εταιρειών διαχείρισης κρουαζιεροπλοίων. 
Εκ μέρους του Δήμου Χανίων στην έκθεση συμμετέχει το μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής κ. Γιώργος Μαρακάκης.
Στην εν λόγω έκθεση συμμετέχουν πάνω από 230 προορισμοί και λιμάνια κρουαζιέρας από 147 χώρες, 930 εκθέτες από όλη την βιομηχανία της διεθνούς κρουαζιέρας (τεχνικές εταιρείες, ναυπηγεία, τουριστικοί πράκτορες, αεροπορικές εταιρείες, κλπ).
Στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τα ανώτερα στελέχη των εταιρειών κρουαζιέρας, παρουσιάζονται τα τεχνικά χαρακτηριστικά, οι βελτιώσεις και τα έργα που είναι σε εξέλιξη στο Λιμάνι της Σούδας, καθώς και το εμπλουτισμένο τουριστικό προϊόν και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του προορισμού των Χανίων. 
Μέσω των συναντήσεων αυτών επιβεβαιώθηκε η δυναμική του Λιμένα της Σούδας και του προορισμού των Χανίων, καθώς επίσης και η καθιέρωσή του στα ανερχόμενα λιμάνια κρουαζιέρας στην περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου για τα επόμενα χρόνια.
Θετική εξέλιξη θεωρείται η εκτός προγραμματισμού αναθεώρηση προγραμμάτων κρουαζιέρας στην Μαύρη Θάλασσα που μπορεί να προσφέρει επιπλέον προσεγγίσεις για το 2015 εταιρειών κρουαζιέρας με παρεχόμενες υπηρεσίες επιπέδου άνω των 5*.
Το Λ.Τ.Ν.Χ. θα συνεχίσει την στρατηγική της εξωστρέφειας και της απ’ ευθείας επαφής με τις εταιρείες διαχείρισης κρουαζιεροπλοίων, αλλά και την πολιτική των βελτιώσεων στις παρεχόμενες υπηρεσίες στο Λιμάνι της Σούδας. 
Βασικός στόχος είναι σε ένα περιβάλλον άκρως ανταγωνιστικό παγκοσμίως στο χώρο της κρουαζιέρας, η προσέλκυση νέων εταιρειών κρουαζιέρας και η αύξηση του αριθμού αφίξεων κρουαζιεροπλοίων.

Φωτό: Διακρίνονται ο Κώστας Μπροκαλάκης, ο Γιώργος Μαρακάκης, ο πράκτορας Νίκος Τσαγκαράκης και ο συντοπίτης μας Νίκος Ανταλής (Port Captain της εταιρείας Royal Caribbean) με στελέχη της εταιρείας του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook