Ένας νεκρός, τρεις αγνοούμενοι και 15 διασωθέντες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την ανατροπή λέμβου εντός των τουρκικών υδάτων

Η βάρκα στην οποία επέβαιναν ανατράπηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Σύμης.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν σκάφη και της ελληνικής και της τουρκικής ακτοφυλακής.

Οι δεκαπέντε διασωθέντες ανασύρθηκαν στα τουρκικά ύδατα ενώ οι τούρκοι λιμενικοί περισυνέλεξαν και μια σορό.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Συνδρομή προς την τουρκική ακτοφυλακή για τον εντοπισμό αγνοουμένων στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Σύμης, πραγματοποιεί το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενημερώθηκε από το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Άγκυρας (MSRCC ANKARA) για περιστατικό ανατροπής λέμβου σε θαλάσσια περιοχή εντός τουρκικού SRR, με δέκα εννέα (19) επιβαίνοντες.

Άμεσα υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., απέπλευσαν για έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της ν. Σύμης Πλωτό Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Κατόπιν ενημέρωσης από το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Άγκυρας, δέκα πέντε (15) αλλοδαποί διεσώθησαν από την τουρκική ακτοφυλακή εντός τουρκικού SRR και περισυνελέγη μία (01) σορός ενώ ακόμη αγνοούνται τρεις (03) επιβαίνοντες.

Έρευνες Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. συνεχίζονται και τυχόν εξελίξεις θα δοθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.