Aυτός είναι ο Ελληνοαμερικανός κυβερνήτης ομάδας αμερικανικών πολεμικών πλοίων \’\’πρώτης γραμμής\’\’ που διέσωσε τους δυο Τούρκους ναυτικούς με ελικόπτερο πάνω στο τουρκικό πλοίο μεταφοράς κοντέινερς που ναυάγησε στις  βόρειες ακτές της Μυκόνου: 

Είναι ο πλοίαρχος George  I. Vassilakis, (Γιώργος Ι.Βασιλάκης),  κυβερνήτης του ελικοπτεροφόρου αμφίβιου πλοίου επίθεσης USS Bataan (LHD 5), ναυαρχίδας ομάδας πλοίων άμεσης επέμβασης στην οποία ανήκουν και άλλα δυο πλοία αποβάσεως το  USS Mesa Verde ( LPD 19 ) , και το  USS Gunston Hall ( LSD 44 ). Και τα 3 έχουν συνολικά 4.000 στρατιωτικούς ως πλήρωμα και πεζοναύτες που ανήκουν στην  ονομαστή εκστρατευτική δύναμη των ΗΠΑ 22η MEU.


\"\"

Η ομάδα πλοίων λέγεται Bataan Amphibious Readiness Group (BATARG) και αυτές τις ημέρες ήταν στο Αιγαίο , όπου ασκήθηκε ,ενώ  τμήματα της πήραν μέρος – όπως έγραψε πρώτο το OnAlert- σε συνεκπαίδευση με  Ελληνες Πεζοναύτες και μέσα της Αεροπορίας Στρατού στην Μαγνησία από 8-10 Μαρτίου.
\"\"

Με αφορμή αυτή την συνεκπαίδευση Ελληνες στρατιωτικοί  επισκέφθηκαν  το πολλαπλών χρήσεων  αμφίβιο πλοίο επίθεσης USS Bataan..

Ο  Ελληνοαμερικανός  Κυβερνήτης  Γιώργος Βασιλάκης, υποδέχθηκε ο ίδιος   τα μέλη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων πάνω  στο πλοίο USS Bataan.- στη συνέχεια έγινε υποδοχή και ενημέρωση στο καταστρωμα και  σε υπόστεγο του ελικοπτεροφόρου  όπου και τους επιδείχθηκαν μέσα – επίγεια και ιπτάμενα.

\"\"

Ο Captain George  I. Vassilakis γεννήθηκε στο Morgantown W. Va των ΗΠΑ και αποφοίτησε απο την Ναυτική Ακαδημία των ΗΠΑ , ενώ έχει και  πτυχίο Bachelor of Science από το 1988. Έχει υπηρετήσει σε πολλές θέσεις ευθύνης σε μονάδες και πλοία σε διάφορα ΄΄καυτά\’\’ μέρη του πλανήτου αλλά και στο αμερικανικό Πεντάγωνο και έχει διακρίσεις, διαμνημονεύσεις, και παράσημα ευδοκίμου υπηρεσίας και εκστρατείας. 
Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του ολοκλήρωσε σπουδές και στο MIT ( σεμινάριο XXI Fellows Program για την Πολιτική, τις Διεθνείς Σχέσεις, και το εθνικό συμφέρον). Μετά την ολοκλήρωση μιας επιτυχή περιοδεία ως σύμβουλος στο πλοίο USS Bataan  (LHD 5) τον Ιούλιο του 2011, ο πλοίαρχος Βασιλάκης ανέλαβε τη διοίκηση της ναυαρχίδας Bataan τον Φεβρουάριο του 2013.

 «Οι ναυτικοί και πεζοναύτες του BATARG και της 22ης MEU έχουν εκπαιδευτεί σκληρά κατά το παρελθόν έτος και έχουν αποδείξει ότι η   ομάδα μας είναι έτοιμη
 να χειριστεί τις αποστολές της \”, δήλωσε ο  διοικητής της  Bataan , πλοίαρχος Γιώργος Βασιλάκης . \”Είμαστε τώρα « σε ετοιμότητα », ως απάντηση στην έκκληση του έθνους μας  \”, πρόσθεσε ο ελληνοαμερικανός κυβερνήτης με αφορμή την είσοδο της ομάδας στην Μεσόγειο, μετά από μια άσκηση με το δυνάμεις ετοιμότητας ναυτικού του Ισπανικού Ναυτικού.
onalert.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook