Νωρίς το βράδυ της Παρασκευής η εταιρεία Creta Farms εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τη μεγάλη πυρκαγιά σε αποθήκες της εταιρείας στο Ρέθυμνο (δείτε εδώ), στην οποία αναφέρονται τα εξής:

"Καμία επίδραση στην παραγωγική διαδικασία και τροφοδοσία της αγοράς από την πυρκαγιά σε αποθήκη στο Ρέθυμνο

Η εταιρεία αλλαντικών Creta Farms γνωστοποιεί ότι το εργοστάσιο της εταιρείας και οι χοιροτροφικές μονάδες στην περιοχή του Ρεθύμνου δεν απειλούνται από την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στις αποθήκες εμπορευμάτων, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει σε εκκένωση των εγκαταστάσεων που έχουν πληγεί. Παράλληλα, ενημερώνει ότι κανένα μέλος του προσωπικού της δεν έχει κινδυνέψει, καθώς εφαρμόστηκε απόλυτα το σύστημα εκτάκτων αναγκών. Επίσης, τηρώντας τις διαδικασίες ασφαλείας μεταφέρθηκε όλο το προσωπικό της εταιρείας σε ασφαλές μέρος.

Στο πλευρό της Creta Farms είναι ήδη η πυροσβεστική, η οποία καταβάλλει προσπάθειες να ελέγξει και να περιορίσει την πυρκαγιά, σε συνεργασία με τη διοίκηση της εταιρείας.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστή η αιτία της πυρκαγιάς και προς το παρόν η εταιρεία δεν δύναται να εκτιμήσει τις οικονομικές επιπτώσεις της. Οι εγκαταστάσεις και τα αποθέματα της εταιρείας είναι πλήρως ασφαλισμένα και η εταιρεία ενημερώνει ότι η παραγωγική διαδικασία και η τροφοδοσία της αγοράς θα συνεχιστεί ομαλά.

Η Creta Farms θα σας ενημερώνει για οποιαδήποτε εξέλιξη".