Η βιομηχανία του πορνό ακονίζει τα… μαχαίρια της ενόψει ενός συνεδρίου που διεξάγεται αυτό το σαββατοκύριακο στο Λονδίνο και που θεωρούν πως έχει ως στόχο του να λογοκρίνει τις πορνογραφικές ταινίες, απ\’ όπου κι αν προέρχονται. Το συνέδριο με τίτλο «Stop Porn Culture» (« Σταματήστε την Κουλτούρα του Πορνό»), που διοργανώνεται από κοινού από την Βρετανίδα καθηγήτρια κοινωνιολογίας Γκέιλ Ντάινς και την δημοσιογράφο της έγκυρης εφημερίδας Guardian Τζούλι Μπάιντελ, ευαγγελίζεται πως έχει μοναδικό του σκοπό να «θέσει μια σειρά από ερωτήματα και προκλήσεις στη βιομηχανία του πορνό και την επικίνδυνη κουλτούρα που αυτή προωθεί και δεν έχει στόχο να λογοκρίνει απολύτως τίποτα».

Ωστόσο, πολλοί εργαζόμενοι της πορνογραφικής βιομηχανίας απ\’ όλο το κόσμο είναι ήδη συγκεντρωμένοι στη βρετανική πρωτεύουσα με στόχο να διαδηλώσουν έξω από το συνεδριακό κέντρο. «Έχουμε κι εμείς δικαίωμα να εκφράσουμε τη γνώμη μας, ειδικά σε ένα χώρο όπου η άποψη των ηθοποιών σπανίως ακούγεται», σημειώνει η τέως ηθοποιός ταινιών πορνό Ρενέ Ρίτσαρντς που θα λάβει κι αυτή μέρος στη διαδήλωση διαμαρτυρίας, η οποία διοργανώνεται από τον Τζέρι Μπαρνέτ, διανομέα πορνογραφικών ταινιών.

Απ\’ τη πλευρά της, η Ντάινς υποστηρίζει ότι η σεξουαλικότητά μας πλέον είναι δέσμια μιας βιομηχανίας με τζίρο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο, της βιομηχανίας πορνό και θεωρεί πως η πορνογραφία είναι ρατσιστική.

«Αυτή τη στιγμή ανατρέφουμε μια ολόκληρη γενιά αγοριών με ωμή και βίαιη πορνογραφία. Με δεδομένη τη γνώση μας για το πώς οι εικόνες επηρεάζουν τους ανθρώπους, αυτό θα έχει βαθιές επιπτώσεις στη σεξουαλικότητά τους, τις συμπεριφορές τους και τη σχέση τους με τις γυναίκες», είχε πει παλιότερα η βρετανίδα πανεπιστημιακός και συγγραφέας.

tovima.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook