Σε εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Πολυτεχνείου Κρήτης της ΚΝΕ με θέμα «Τα Κέρδη τους είναι η φτώχεια μας» μίλησε την Παρασκευή 14 Μάρτη ο Στέλιος Ορφανός, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης.

Στην ομιλία του ο Στέλιος Ορφανός αναφέρθηκε στις επερχόμενες εκλογικές μάχες και στην ανάγκη για ισχυρό ΚΚΕ παντού τονίζοντας ότι η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος που θα ενισχύσει αποφασιστικά τη λαϊκή δύναμη για να βάλει εμπόδια και να αντεπιτεθεί ο λαός, να καταργήσει αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικήσει αιτήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του, να ανοίξει το δρόμο για ριζικές κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές.

Τόνισε ότι ο λαός θα πρέπει να αναλογιστεί σοβαρά το ρόλο της ΕΕ, να κρίνει την κάθε πολιτική δύναμη από την στάση της απέναντι στην ΕΕ. Να σκεφτεί πόσες κατακτήσεις χάθηκαν στο όνομα του ευρωπαϊκού κεκτημένου του ευρωμονόδρομου. Να σκεφτεί ότι δεν υπάρχει κανένα αντιλαϊκό μέτρο, κανένας αντιδραστικός νόμος που να μην έχει τη σφραγίδα της ΕΕ και να μην έχει εφαρμοσθεί από τους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Τέλος, κάλεσε τους φοιτητές να παλέψουν οργανωμένα μέσα από τους συλλόγους τους και τις Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα μέσα από τη συμμετοχή τους στην οργανωμένη πάλη και να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ στους συλλόγους τους, την Ευρωβουλή, την περιφέρεια και τους δήμους. Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση.

Επίσης, το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε περιοδεία στο κτίριο της Πρυτανείας του Πολυτεχνείου Κρήτης με επικεφαλής τον Στέλιο Ορφανό, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης και τον Αλέκο Μαρινάκη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χανίων, με τον συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης. Κατά την συζήτηση με τους εργαζόμενους και τη Διοίκηση του Πολυτεχνείου αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στα οξυμένα προβλήματα της στέγασης των φοιτητών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook