Υποψήφιος δήμαρχος για το δήμο Οροπεδίου Λασιθίου θα είναι ο Γιάννης Στεφανάκης, που ανακοίνωσε την κάθοδό του στις δημοτικές εκλογές με τη δημοτική κίνηση \”Λασιθιώτικο Κάλεσμα\”.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

\”Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη με την παρούσα δήλωση, να δημοσιοποιήσω στους πολίτες του Οροπεδίου Λασιθίου ότι προχωρώ στην δημιουργία συνδυασμού με την ονομασία «ΛΑΣΙΘΙΩΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ», εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών.

Ήρθε η ώρα να περάσουμε από την θέση της διαμαρτυρίας στην φάση της δημιουργίας. Μαζί μπορούμε να είμαστε παραγωγικοί, να βγούμε μπροστά και να δημιουργήσουμε. Το Λασίθι δεν μπορεί να είναι πλέον παρατηρητής στις εξελίξεις.

Ο ρόλος του μπορεί και πρέπει να είναι μόνο πρωταγωνιστικός. Να θυμηθεί την ιστορικότητα του και να αξιοποιήσει τον φυσικό, πολιτιστικό και ανθρώπινο πλούτο του. Μέσα από τον διαρκή διάλογο με την κοινωνία προδιαγράφουμε από τώρα τις οριζόντιες πολιτικές θέσεις που θα έπρεπε ήδη να έχουν εφαρμοστεί.

Άξονες προτεραιότητάς μας είναι: η καθημερινότητα, η γεωργία, η κτηνοτροφία, ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η εξωστρέφεια, το επιχειρείν, οι υποδομές, η κατάρτιση και η ενημέρωση. Βγαίνουμε μπροστά. Είμαστε ανεξάρτητοι χωρίς κομματική ταυτότητα και δεν αποτελούμε συνέχεια καμίας αρχής.

Η πρωτοβουλία που αναλαμβάνουμε δεν εξυπηρετεί κανενός είδους σκοπιμότητα, ούτε αποτελεί δικαιολογία για τις αδυναμίες των άλλων. Βασίζεται αποκλειστικά στο όραμά μας για τον τόπο.

Η μέθοδος είναι συγκεκριμένη: Συνέπεια-Σοβαρότητα-Δημιουργία. Η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της. Χωρίς να ακυρώνουμε το έργο της, θεωρούμε ότι τα προβλήματα και οι προκλήσεις του Οροπεδίου Λασιθίου χρίζουν διαφορετικής προσέγγισης.

Η πολιτική κατάσταση στις μέρες μας, χαρακτηρίζεται σε πολιτική για τους λίγους και πολιτική για τους πολλούς. Ανάμεσα στις δύο αυτές συνιστώσες, επιλέγω συνειδητά την πολιτική για τους πολλούς, για την οποία θα είμαι πάντοτε υπερήφανος, παρά κάποιο ημίμετρο που πιθανόν θα μπορέσει εύκολα να υποσχεθεί εφήμερη νίκη.

Η κίνηση είναι πολυσυλλεκτική και καλώ όλες και όλους εσάς, με τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς, τις σκέψεις και τις ιδέες σας, να συμπράξουμε για το παρόν και το μέλλον του Οροπεδίου Λασιθίου.

Για την δημοτική κίνηση «Λασιθιώτικο Κάλεσμα» Οροπεδίου Λασιθίου 17 Μαρτίου 2014
Γιάννης Στεφανάκης\”

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Γιάννης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1973. Είναι γιός του Γιώργου Στεφανάκη και της Μαρίκας Καραβαλάκη. Είναι παντρεμένος με την Ελπίδα Κατεχάκη το γένος Μηλάκη, δικηγόρο και έχουν δύο γιούς. Είναι πτυχιούχος Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων. Ασχολείται με την έρευνα και ανάπτυξη συστημάτων ρομποτικής σε θέματα ενέργειας, καθώς επίσης και με συστήματα για την προβολή και προώθηση επιχειρήσεων και οργανισμών. Έχει διδάξει στο ΑΤΕΙ Κρήτης, στο ΚΕΕ Λασιθίου, στην Α’βάθμια και Β’βάθμια εκπαίδευση και διετέλεσε Πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών Νομού Λασιθίου. Η ενασχόλησή του με τα κοινά και τα πολιτιστικά δρώμενα του Λασιθίου είναι διαρκής από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook