Ενημερωτική συνάντηση στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Η είχαν το πρωί ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου κ. Β. Λαμπρινός και μέλη του ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης Ηρακλείου «Δύναμη Πολιτών» με τον πρόεδρο κ. Γιώργο Στειακάκη και στελέχη της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης Ηρακλείου.

Ο κ. Λαμπρινός, κατά την διάρκεια της συζήτησης, έθεσε τα ζητήματα της ποιότητας και της συνεχούς ροής του νερού. Οι εκπρόσωποι της δημοτικής επιχείρησης απάντησαν ότι αυτά τα θέματα θα λυθούν όταν τεθεί σε λειτουργία το φράγμα του Αποσελέμη.

Ενημέρωσαν αναλυτικά τον κ. Λαμπρινό για τον εν εξελίξει προγραμματισμό και το έργο της δημοτικής επιχείρησης σε γεωτρήσεις, βιολογικούς καθαρισμούς, τριτοβάθμια επεξεργασία λυμάτων, βιοαέριο, αφαλατώσεις και απόσμηση, καθώς και για το δάνειο ύψους 30 εκ. ευρώ της δημοτικής επιχείρησης, για το οποίο, όμως, όπως διευκρίνισαν, «το ελληνικό κράτος αποδείχτηκε αφερέγγυο».

Ο κ. Λαμπρινός έδειξε ενδιαφέρον για το κοινωνικό τιμολόγιο που έχει θεσπίσει η δημοτική επιχείρηση για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και για το εάν η μισθοδοσία του προσωπικού της επιχείρησης καλύπτεται ομαλά.

Επίσης, ζήτησε να ενημερωθεί για την δυνατότητα ρύθμισης του χρέους των Ρομά του καταυλισμού της Νέας Αλικαρνασσού, με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ να απαντά ότι η σχετική υπόθεση εκκρεμεί στην δικαιοσύνη.

Επιπρόσθετα, ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου κ. Λαμπρινός υπογράμμισε ότι δεν αρκεί πλέον η απορρόφηση κονδυλίων από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα αλλά ότι, προαπαιτούμενο αποτελεί και η αντίστοιχη αποδοτικότητα. Αυτό που προέχει, είπε εμφατικά, είναι τα επιμέρους έργα να είναι στοχευμένα, και να αποτελούν «κρίκους» μιας άρτια μελετημένης και μακρόπνοης συνολικής διαχείρισης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook