Την ώρα που οι φήμες για το τηλεοπτικό του μέλλον δίνουν και παίρνουν ο Νίκος Χατζηνικολάου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Εxtra 3 και στο "Αποκαλυπτικό δελτίο" του Γιάννη Παπαγιάννη επισήμανε πως περιμένει να μέχρι τις 15 Ιουνίου προκειμένου να δει τις εξελίξεις στο ALTER.

"Θα περιμένω με μεγάλη υπομονή όπως κάνω μήνες τώρα, την 15η Ιουνίου. Τότε η ελληνική δικαιοσύνη θα αποφανθεί για το αίτημα υπαγωγής του ALTER στο άρθρο 99. Η προσωπική μου ευχή και ελπίδα είναι να κρίνει θετικά και να δώσει στο ALTER την προστασία εκείνη που θα το βοηθήσει να διευθετήσει τα οικονομικά του προβλήματα  και κυρίως θα του δώσει την δυνατότητα να ακουστεί ζωντανά η φωνή του μέσω των δελτίων ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών.

Στο όνομα των 700 συναδέλφων και των οικογενειών τους όσο υπάρχει η παραμικρή ελπίδα να μείνει το κανάλι όρθιο και να εκπέμψει και πάλι δημοσιογραφικό πρόγραμμα εγώ θα είμαι εκεί" ανέφερε ο εκδότης ενώ λίγο αργότερα επισήμανε πως μια ενδεχομένη πτώχευση θα προκαλέσει ντόμινο αντίστοιχων φαινομένων στη συνέχεια.

Την ίδια ώρα τα σενάρια για το τηλεοπτικό μέλλον του δημοσιογράφου συνεχίζονται: Όπως γράφτηκε αλλά και λέχθηκε έντονα στην δημοσιογραφική πιάτσα ο Νίκος Χατζηνικολάου μετά τις συζητήσεις με τον ΑΝΤ1 - ακούγεται πως έχει πραγματοποιήσει ήδη ένα ραντεβού με την οικογένεια Κυριακού - συζητά πλέον και με τον Γιάννη Αλαφούζο το ενδεχομένο να κατηφορίσει στο Φάληρο και στον ΣΚΑΪ. Όλα αυτά βέβαια υπό την προϋπόθεση να πάψει να υπάρχει το ALTER. Εν αναμονή.