Σε ανακοίνωση του συνδυασμού \”Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες\” με επικεφαλής υποψήφιο Δήμαρχο τον Ηλία Λυγερό αναφέρονται τα εξής:
\”Με χαρά διαβάσαμε για την πρωτοβουλία του δημάρχου Ηρακλείου να μοιράσει προεκλογικά 10.000 επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες με στόχο την μείωση των απορριμμάτων στην πόλη. 
Θα πίστευαν πραγματικά οι πολίτες του Ηρακλείου το σύνθημά του «Νοιάζομαι για το περιβάλλον» αν είχε δείξει και στη διάρκεια της θητείας του αντίστοιχο ενδιαφέρον για τη μείωση των απορριμμάτων, υλοποιώντας τις προεκλογικές του υποσχέσεις για την υιοθέτηση καμπάνιας ευαισθητοποίησης στα σχολεία της πόλης για την ανακύκλωση και την οικιακή κομποστοποίηση. 
Κυρίως όμως θα πιστεύαμε ότι νοιάζεται για την υπόθεση της ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων στην πόλη 
– Αν δεν είχε υπεραμυνθεί με τόσο πάθος ως πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ την εγκατάσταση εργοστασίων καύσης που προωθούσαν τα γνωστά συμφέροντα για την Κρήτη. 
– Αν είχε σταθεί έμπρακτα και αποτελεσματικά στο πλευρό των εργαζομένων του Εργοστασίου Ανακύκλωσης της ΕΠΑΝΑ ΑΕ στο Ηράκλειο, κατά τις 118 μέρες απεργίας τους, όταν η εταιρία συμφερόντων Μπόμπολα, προσπάθησε να μειώσει δραματικά τους μισθούς τους,. 
– Αν δεν ανεχόταν ως πρόεδρος του Συνδέσμου το αδιαφανές καθεστώς λειτουργίας ΧΥΤΑ στο νομό ηρακλείου και σε όλη την Κρήτη.
– Αν δεν επέτρεπε σε ιδιωτικές εταιρίες να εκμεταλεύονται με κάθε πρόσφορο τρόπο την καθαριότητα και την ανακύκλωση στην πόλη, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τους περίφημους «κόκκινους κάδους», στους οποίους ιδιωτική εταιρία συγκεντρώνει και εμπορεύεται για λογαριασμό της τα παλαιά ρούχα των Ηρακλειωτών. 
– Θα τον πιστεύαμε αν, εν γένει η εικόνα της καθαριότητας στην πόλη ήταν σε αντιστοιχία με τις χαμογελαστές φωτογραφίες και τα γλαφυρά δελτία Τύπου που διακινεί εν όψει των δημοτικών εκλογών. 
Δυστυχώς όμως η εικόνα σε όλα τα παραπάνω είναι εντελώς διαφορετική και οι δημότες το ξέρουν. Και δεν θα αλλάξουν γνώμη μέσα σε δύο μήνες όσες σακούλες ή άλλου τύπου «καθρεφτάκια» κι αν τους μοιράσει σε αντίστοιχες προεκλογικές φιέστες.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook