Οι ΗΠΑ κρατούσαν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν «για αρκετό καιρό», πριν αποφασίσουν να σκοτώσουν τον ηγέτη της Αλ Κάιντα «για λόγους εσωτερικής πολιτικής», δήλωσε σήμερα ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμεντινετζάντ.

«Έχω ακριβείς πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Μπιν Λάντεν είχε συλληφθεί από τον αμερικανικό στρατό εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα (…) και μετά αποφάσισαν να τον σκοτώσουν», ανέφερε ο Αχμεντινετζάντ σε συνέντευξή του στην ιρανική τηλεόραση. Δεν δήλωσε όμως ποιες είναι οι πηγές των πληροφοριών του.

«Τον αρρώστησαν, και ενώ ήταν άρρωστος, τον σκότωσαν», πρόσθεσε ο Ιρανός πρόεδρος, κατηγορώντας τον ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα ότι έλαβε την απόφαση αυτή για εκλογικούς λόγους.

«Ο Αμερικανός πρόεδρος το έκανε αυτό για λόγους εσωτερικής πολιτικής, με άλλα λόγια οι Αμερικανοί σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν για την εξασφάλιση της επανεκλογής του κ. Ομπάμα», τόνισε. Ο Αχμεντινετζάντ κατηγόρησε τέλος την Ουάσιγκτον, ότι «επιδιώκει τώρα να αντικαταστήσει τον Μπιν Λάντεν με κάποιον άλλον» στην ηγεσία της Αλ Κάιντα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook