Για την αντιμετώπιση του σοβαρού ζητήματος της δακοκτονίας, στα πλαίσια μιας προεκλογικής λογικής από την πλευρά της Αντιπεριφέρειας Χανίων, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, κατηγορώντας την πρώτη ότι αποφεύγει να θίξει τα κακώς κείμενα, δηλαδή τη δραστική μείωση των κονδυλίων για τη δακοκτονία.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

Η Αντιπεριφέρεια Χανίων σε μια καθαρά προεκλογικού τύπου μακροσκελή απάντηση για το θέμα της δακοκτονίας στο Νομό δεν βρήκε λέξη να καυτηριάσει τις δραματικές περιστολές στα κονδύλια της Δακοκτονίας.

Όπως είναι γνωστό η κυβέρνηση πριν δύο χρόνια αποφάσισε δραστικές περικοπές των κονδυλίων που αφορούν την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς, αναλαμβάνοντας έτσι την ευθύνη για την αρνητική πορεία της καλλιέργειας που για την χώρα μας αποτελεί Εθνικό προϊόν. Το ίδιο επιχειρεί να κάνει και φέτος, όπου με κουτσουρεμένα κονδύλια επιδιώκει να εκτελέσει διπλάσιο αριθμό ψεκασμών, μειώνοντας ανάλογα τις αμοιβές των συνεργείων και θέτοντας σε αμφιβολία την αποτελεσματικότητα των ψεκασμών, όπου γίνουν, ακόμα και το εάν τελικά συγκροτηθούν συνεργεία.

Κάτω απ’ αυτήν την κατάσταση που επηρεάζει ουσιαστικά το συνολικό διαθέσιμο προϊόν του Νομού, η αντιπεριφέρεια, στην προχθεσινή της εφ όλης της ύλης συνέντευξη για τα θέματα της αγροτικής παραγωγής αρκέστηκε στο να διαπιστώσει απλώς δημοσιογραφικά «σημαντική μείωση στην παραγωγή του ελαιολάδου από τους 25.000 τόνους στους 8.000 τόνους».

Δεν μας εκπλήσσει η στάση της Αντιπεριφέρειας, που, όπως φαίνεται, ότι δεν « ιδρώνει καθόλου το αφτί της» αν για μια ακόμη φορά η παραγωγή ελαιολάδου στην Κρήτη κινδυνεύσει να καταστραφεί εξ αιτίας ελλιπών ψεκασμών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αντιπεριφέρεια Χανίων πιστή στο δόγμα «μη θίγετε τα κακώς κείμενα» αποδεικνύει την μέχρι εκνευριστικής ταύτισης απόλυτη συμπόρευση της με την κυβερνητική πολιτική.

Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται πόσο δίκιο έχει ο ΣΥΡΙΖΑ που δίνει και πολιτικό χαρακτήρα στις Αυτοδιοικητικές εκλογές. Αυτοδιοίκηση με μνημονιακά χαρακτηριστικά, υπηρέτης της κεντρικής Κυβέρνησης, με τα ίδια πρόσωπα και τις ίδιες «λογικές» που μας έφθασαν ως εδώ, δεν την χρειάζεται πια ο τόπος. Έχει έρθει η ώρα για όλους αυτούς που υπηρέτησαν με διάφορους τρόπους τις μνημονιακές πολιτικές να πάνε στα σπίτια τους. Ας τους κρίνουν οι αγρότες μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook