Ο Δήμος Φαιστού, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα νερού πραγματοποίησε, σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο παιδείας κ. Φασομυτάκη και το Δ/ντη του Γυμνασίου Μοιρών, επίσκεψη στο σχολείο, όπου μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό προς τους μαθητές. 
Επίσης, έγινε μια σύντομη ομιλία προς τους μαθητές και τους καθηγητές του Γυμνασίου Μοιρών από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΦ κ. Κουλεντάκη Γιάννη για τη χρήση και κατανάλωση του νερού ενώ, ο ίδιος έδωσε σε όλους από ένα ενημερωτικό βιβλιαράκι, με χρήσιμες συμβουλές για το πολυτιμότερο αγαθό της φύσης, το νερό.
Το πρόβλημα είναι έντονο και στη γειτονιά μας, ιδίως φέτος καθώς οι ελάχιστες βροχοπτώσεις που έπεσαν στην περιοχή, σε σχέση και με τις λίγες ποσότητες χιονιού, προκαλούν πρόβλημα στην τροφοδοσία του φράγματος της Φανερωμένης που είναι και ο κύριος τροφοδότης ολόκληρης της περιοχής.
Στο μήνυμα της η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη τόνισε με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας νερού: «Τα τελευταία χρόνια, όλο και πιο συχνά επανέρχεται στην επικαιρότητα το πρόβλημα της έλλειψης του νερού. Σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον, στο οποίο όλα αλλάζουν, το Νερό, η βασική πηγή ζωής, φαίνεται ότι θα αποτελέσει σημαντικό στοιχείο και καθοριστικός παράγοντας για την ανάπτυξη στις επόμενες δεκαετίες, για το λόγο αυτό οφείλουμε να το διαφυλάξουμε όλοι μας». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook