Μια από τις σημαντικότερες Αστικές Πύλες του Χάνδακα ,η Πύλη Ιησού, φωτίστηκε χθες το βράδυ μετά τη σύνδεση με τη ΔΕΗ αναδεικνύοντάς την και στο νυχτερινό περιβάλλον μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης και αναστύλωσής της μέσα και έξω.

Εντυπωσιακές εικόνες

Οι εντυπωσιακές εικόνες που αντίκρυσαν οι Ηρακλειώτες και οι επισκέπτες της πόλης κατά τον χθεσινοβραδυνό τους περίπατο αποτυπώθηκαν στις φωτογραφίες που παραθέτουμε όπου φαίνεται τη νύχτα το υπέροχο μνημείο του Βενετσιάνικου Χάνδακα που θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες στους Δημότες.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Η Πύλη Ιησού έργο του Μικέλε Σανμικέλι αποτελεί ένα από τα ωραιότερα δείγματα αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής και έχει ήδη ενταχθεί στις πολιτιστικές διαδρομές της πόλης δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης.

Η Αποκατάστασή της έχει αναβαθμίσει όχι μόνο την περιοχή με την οποία γειτνιάζει, αλλά και όλη την πόλη συνδέοντας τον κάτοικο και επισκέπτη της με ένα σημαντικό μνημείο της μεσαιωνικής ιστορίας της .

Μόνιμη έκθεση για τη ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη

Ο κ. Γιάννης Κουράκης, τόνισε επίσης ,ότι με την προμήθεια του εξοπλισμού σε λίγες ημέρες μπαίνει στην τελική ευθεία και η δημιουργία και λειτουργία στην Πύλη Ιησού της μόνιμης έκθεσης για τη ζωή και το έργο του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη του οποίου ο τάφος βρίσκεται στο προμαχώνα Μαρτινέγκο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook