Ο 19χρονος Ντάνι Μπόουμαν από τη Βρετανία παράτησε το σχολείο, έχασε πολλά κιλά και δεν είχε βγει από το σπίτι του για έξι ολόκληρους μήνες και όλα αυτά για μία… selfie!

Κι όμως, η «τρέλα» των αυτοφωτογραφίων «χτύπησε» το νεαρό Βρετανό με τον πιο άσχημο τρόπο, αφού τον έφερε στα πρόθυρα της αυτοκτονίας, στην προσπάθειά του να βγάλει την τέλεια -κατά τον ίδιο- selfie.

\"\"

Η εμμονή του τον οδήγησε στο να περνά 10 ώρες την ημέρα, τραβώντας περισσότερες από 200 φωτογραφίες με το κινητό του για να «πετύχει» το τέλειο αποτέλεσμα με το iPhone του.

Αφού παράτησε το σχολείο, έκοψε το φαγητό, κλείστηκε στο σπίτι του για μισό χρόνο και κατέστρεψε τις μέχρι τότε τέλειες σχέσεις που είχε με τους γονείς του, ο 19χρονος κατανάλωσε υπερβολική ποσότητα χαπιών προκειμένου να βάλει τέλος στη ζωή του!

\"\"

Ευτυχώς, η μητέρα του τον βρήκε εγκαίρως και τον μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί κατάφεραν να του σώσουν τη ζωή.

Τώρα, ο Ντάνι προσπαθεί να επανέλθει στους ρυθμούς της φυσιολογικής του ζωής, παρακολουθώντας εντατικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας για να καταπολεμήσει τον εθισμό του στην τεχνολογία και φυσικά τις εμμονές που έχει όσον αφορά στην εξωτερική του εμφάνιση.

\"\"

«Το μόνο που ήθελα ήταν να βγάλω την τέλεια selfie. Όταν συνειδητοποίησα ότι δεν μπορούσα να το κάνω ήθελα να πεθάνω. Έχασα τους φίλους μου, το σχολείο, την υγεία μου και παραλίγο τη ζωή μου», λέει ο Μπόουμαν.

Μιλώντας στη «Mirror», ο κορυφαίος ψυχίατρος Ντέιβιντ Βίαλ από την κλινική την οποία επισκέπτεται ο 19χρονος είπε ότι ο εθισμός στις selfies αναγνωρίζεται πλέον ως ψυχική ασθένεια, ωστόσο χαρακτηρίζει «ακραία» την περίπτωση του Ντανι.

\"\"

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook