Σε «θέατρο του παραλόγου» έχει μετατραπεί ο χώρος της υγειονομικής περίθαλψης στην Ηλεία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόσφατη περιπέτεια μίας ηλικιωμένης, η οποία αναγκάστηκε να μετακινηθεί από την περιοχή της Ανδρίτσαινας στην Αμαλιάδα με ταξί, για να βρει γιατρειά τελικά σε ιδιώτη γιατρό!

Το περιστατικό συνέβη προ ημερών, όταν απογευματινές ώρες άρχισε να αιμορραγεί η μύτη της ηλικιωμένης και αρχικά μετέβη στο Κέντρο Υγείας της Ανδρίτσαινας, για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Και που αλλού να πήγαινε φυσικά, αφού διαμένει στην συγκεκριμένη περιοχή. Μόνο που η ηλικιωμένη βρήκε την πόρτα κλειστή, αφού ελλείψει προσωπικού στο Κέντρο Υγείας συνήθως μπαίνει λουκέτο τα απογεύματα και οι ασθενείς πρέπει να στραφούν αλλού για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Τουρ σε όλο το νομό

Αφού δεν βρήκε γιατρό η γυναίκα, αναγκάστηκε και πήρε ταξί και μετέβη στο νοσοκομείο του Πύργου, για να εξεταστεί από γιατρό και να της σταματήσουν την αιμορραγία.

Και εκεί όμως «έφαγε πόρτα» επί της ουσίας, αφού το νοσοκομείο δεν εφημέρευε και δεν εφημέρευε και ο ωτορινολαρυγγολόγος, οπότε από εκεί την παρέπεμψαν στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας.

Όλη αυτή την ώρα η μύτη της γυναίκας αιμορραγούσε, αλλά μην έχοντας άλλη επιλογή, πάλι με ταξί μετέβη στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Ως γνωστόν όμως, το νοσοκομείο της Αμαλιάδας δεν διαθέτει ωτορινολαρυγγολόγο! Οι γιατροί που είδαν τη γυναίκα, της είπαν ότι έπρεπε να τη δει άμεσα ωτορινολαρυγγολόγος και αφού της έβαλαν κάποιες γάζες για να σταματήσει κάπως η αιμορραγία, την παρέπεμψαν ή σε ιδιώτη ή σε νοσοκομείο της Πάτρας.

Με το ίδιο ταξί που την περίμενε, η ηλικιωμένη βρήκε τελικά ιδιώτη ωτορινολαρυγγολόγο στην Αμαλιάδα, ο οποίος αφού την εξέτασε στο ιατρείο του, προχώρησε σε καυτηρίαση στη μύτη της, που ήταν αναγκαίο να γίνει, και έτσι έβαλε τέλος στην ταλαιπωρία της γυναίκας, η οποία πάλι με το ίδιο ταξί, επέστρεψε στο σπίτι της στην Ανδρίτσαινα, αφού προηγουμένως είχε περιπλανηθεί σε όλη την Ηλεία, για να μπορέσει να σταματήσει μία αιμορραγία…

Και βέβαια, εάν δεν είχε βρει ιδιώτη ωτορινολαρυγγολόγο, γιατί στο μεταξύ είχε βραδιάσει, ήταν αναγκασμένη να συνεχίσει με το ταξί μέχρι την Πάτρα.

Είναι άγνωστο πόσα χρήματα ξόδεψε η γυναίκα μέσα σε ένα απόγευμα για να μπορέσει να βρει τη γιατρειά της, το ερώτημα όμως είναι, τι θα γινόταν εάν αυτή η γυναίκα δεν είχε χρήματα να πληρώσει το ταξί για να κάνει όλες αυτές τις διαδρομές σε ολόκληρη την Ηλεία;

Πηγή: patrisnews.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook