Εντείνονται οι φόβοι συγκάλυψης ως προς το τι απέγινε τελικά η πτήση MH370, έπειτα από καταγγελίες ότι οι φωτογραφίες των δύο Ιρανών επιβατών που ταξίδευσαν με το Boeing 777 με κλεμμένα διαβατήρια έχουν υποστεί επεξεργασία.

Συγκεκριμένα, οι δύο άνδρες φαίνεται να έχουν τα ίδια πόδια, αλλά και ολόιδιο ντύσιμο. Το υλικό που δόθηκε στη δημοσιότητα από αξιωματούχους τρεις ημέρες μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους της Malaysia Airlines δείχνει τους δυο τους με το ίδιο πράσινο παντελόνι και τα ίδια καφέ παπούτσια.

Τα πόδια και οι σκιές τους βρίσκονται, επίσης, στην ίδια θέση, ενώ τα πρόσωπά τους, τα T -shirts και οι τσάντες τους είναι διαφορετικά.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία έδωσε τροφή σε θεωρίες συνωμοσίας για την τύχη του αεροσκάφους, που εξαφανίστηκε με 239 επιβαίνοντες πριν από ένα δεκαπενθήμερο.

Ένας χρήστης του Twitter έγραψε: «Και οι δύο έχουν τα ίδια πόδια, επεξεργασία ή σύμπτωση; Και εσείς πιστεύετε ότι η κυβέρνηση δεν μας δεν κρύβει τίποτα».

Η μαλαισιανή αστυνομία παραδέχθηκε ότι η εικόνα του ενός είχε τοποθετηθεί πάνω από τον άλλον, όταν είχαν φωτοτυπηθεί.

Όμως, ένας εκπρόσωπος δήλωσε πως «δεν έγινε με δόλο ή με σκοπό να παραπλανήσει». Οι άνδρες πιστεύεται ότι είναι ιρανικής καταγωγής και ότι ζητούσαν άσυλο. Με βάση τις Αρχές της Μαλαισίας πρόκειται για τον 19χρονο Πουριά Νουρ Μοχάμαντ Μεχράντ και για τον 29χρονο Ντελαβάρ Σεγιέντ Μοχαμαντρέζα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook