Η υλοποίηση του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας το οποίο σύμφωνα με τον κ. Βασίλη Κεγκέρογλου θα γίνει ανάχωμα για την ανεργία είναι ο σκοπός της συνάντησης που είχε σήμερα στα Χανιά ο Υφυπουργός Εργασίας, με τον Αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη και τους δημάρχους του νομού. Όπως τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Κεγκερογλου το Υπουργείο Εργασίας αναπτύσσει 3 δράσεις,  το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα και τις Κοινωνικές επιχειρήσεις. Σε οτι αφορά το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας το οποίο θα δημιουργήσει ο κάθε φορέας σύμφωνα με τον Υφυπουργό θα απασχολήσει σε επίπεδο νομού 700 εργαζόμενους για διάστημα 5 μηνών, ενώ θα υπάρχει και πλήρη ασφαλιστική και συνταξιοδοτική κάλυψη.

Τα άλλα δυο προγράμματα αφορούν το δραστηριότητες που θα πρέπει να αναπτύξουν οι τοπικές αρχές. Συγκεκριμένα οι αναπτυξιακοί φορείς σε οτι αφορά τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα θα πρέπει να σχεδιάσουν  με βάση τα τοπικά χαρακτηριστικά ένα πρόγραμμα που θα συνδυάσει τη συμβουλευτική και την κατάρτιση ανέργων με τη δημιουργία μόνιμων θέσεων απασχόλησης.

Για τις Κοινωνικές Επιχειρήσεις αφορά όπως είπε ο κ. Κεγκέρογλου \”ένα νέο θεσμό που μέσα από τις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, απευθύνεται σε , ευάλωτες κοινωνικά ομάδες που θα μπορούν να δημιουργήσουν τη δική τους ομάδα, και με τη στήριξη του Ταμείου Κοινωνικής  Επιχειρηματικότητας, να προχωρήσουν σε δράσεις συλλογικού χαρακτήρα με αναπτυξιακή προοπτική.\”

Τέλος, και σε οτι αφορά τα ποσοστά ανεργίας στο νομό Χανίων ο κ. Κεγκέρογλου  τόνισε οτι κατά το μήνα Φεβρουάριο ξεπέρασαν το 15%, ποσοστό που όπως είπε τους καλοκαιρινούς μήνες θα πέσει εξαιτίας του \”ανοίγματος των εποχιακών επαγγελμάτων\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook