Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στο παγκρήτιο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά αλλά και σε αλλες πόλεις στις 22 Μαρτίου.

Σύμφωνα μετο ΚΕΕΡΦΑ πάνω από 1000 διαδηλωτές συμμετείχαν κάνοντας σαφές ότι ο φασισμός δεν έχει θέση στην κοινωνία.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ΚΕΕΡΦΑ:

\”Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες διαδηλωτές που πλημμύρισαν τους δρόμους των Χανίων, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 22 Μάρτη μετά από κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ, συνδικάτων, κοινοτήτων μεταναστών,αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών συλλογικοτήτων, καλλιτεχνών για παγκόσμια μέρα δράσης κατά του φασισμού και του ρατσισμού.

Χαιρετίζουμε τους διαδηλωτές σε όλο τον Πλανήτη που βγήκαν στους δρόμους σε δεκάδες πόλεις: Λονδίνο, Παρίσι, Σεούλ, Ν.Υόρκη, Κοπεγχάγη, Βαρκελώνη, Ρώμη κα ι σε πολλές άλλες.

Η Κρήτη αγκάλιασε αυτή την καμπάνια και το παγκρήτιο αντιφασιστικό συλλαλητήριο με ψηφίσματα από δεκάδες σωματεία και φοιτητικούς συλλόγους, εκδηλώσεις σε γειτονιές, σχολές, σχολεία. Γίναμε κομμάτι ενός παγκόσμιου κινήματος που μπορεί να αναχαιτίσει τις βλέψεις των νεοναζί για ψήφους στις ευρωεκλογές ή για υπουργεία όπως οι ομογάλακτοί τους στην Ουκρανία και να τους ξαναστείλει πίσω στους υπονόμους της ιστορίας όπου ανήκουν.

Διατρανώσαμε ότι είναι ώρα να τελειώνουμε με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, είναι ώρα να σταματήσουν τα παιχνίδια του Σαμαρά και να πάνε φυλακή. Δεν αποδεχόμαστε τη μετατροπή των μεταναστών σε αποδιοπομπαίους τράγους και ζητάμε τη νομιμοποίηση, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ιθαγένεια για τα παιδιά, ψήφο στις εκλογές.

Το πλήθος των διαδηλωτών στα Χανιά ,που ξεπέρασε τους 1000, ξεκίνησε από την πλατεία Αγοράς, πέρασε από το κέντρο της πόλης, κάτω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής όπου και σταμάτησε για λίγα λεπτά για να καταλήξει πίσω στη Αγορά όπου πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συναυλία. Το συλλαλητήριο χαιρέτησαν εκπρόσωποι του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου, της ΕΛΜΕ Χανίων, του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χανίων, της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ν. Χανίων, του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Χανίων, του Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, της Αντιφασιστικής Επιτροπής της ΕΛΜΕ Χανίων, της ΚΕΕΡΦΑ, της Ένωσης Γονέων, της Πρωτοβουλίας Αντίστασης αλλά και οι υποψήφιοι δήμαρχοι από τις δημοτικές κινήσεις της Ανταρσίας στα Χανιά, και της Πρωτοβουλίας Πολιτών καθώς και εκπρόσωπος από την Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση στην Κρήτη. Χαιρετισμό απεύθυναν ο Σύλλογος Εργαζομένων στα ΕΛΤΑ και η δημοτική κίνηση Δήμος Ενεργών Πολιτών. Αμέσως μετά τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δολοφονημένων απότα τάγματα εφόδου Παύλου Φύσσα και Σαχζάτ Λουκμάν.

Στην πορεία τεράστια σημασίας ήταν το μπλοκ των μεταναστών από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές.

Μαζικά μπλόκ είχαν η ΕΛΜΕ Χανίων,ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χανίων,η ΕΛΜΕ Χανίων,ο σύλλογος φοιτητών Πολυτεχενείου Κρήτης αλλά και οι ΚΕΕΡΦΑ Χανίων,Ρεθύμνου και Ηρακλείου.

Η συναυλία σε ροκ και χιπ-χοπ ρυθμούς από μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα έδειξε την οργή της νεολαίας κατά του φασισμού και του ρατσισμού σε μια ατμόσφαιρα χαράς και δύναμης.

Στην Αθήνα η διαδήλωση έφτασε τις 20000 ενώ στη Θεσσαλονίκη τις 3000.

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε συνέχιση της δράσης κατά των νεοναζί της Χρυσής Αυγής σε όλη τη προεκλογική περίοδο με σύνθημα «κάθε ψήφος στη Χρυσή Αυγή είναι ένα μαχαίρι στα χέρια των ναζί, Ούτε σε Βουλή, ευρωβουλή, δήμους και περιφέρειες, ούτε πουθενά.»

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να καταδικαστούν οι δολοφόνοι του Σαχζάτ Λουκμάν τη μέρα της ολοκλήρωσης της δίκης στο Μικτό Κακουργοδικείο Αθήνας στις 10 Απρίλη.Απαιτούμε να αθωωθούν οι αγωνιστές της Εργατικής Αλληλεγγύης που δικάζονται ξανά μετά από χρυσαυγίτικη μήνυση στις 30 Απρίλη.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΧΑΝΙΩΝ,ΡΕΘΥΜΝΟΥ,ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook