Η ζωή του 77χρονου Λι Ρουσένγκ κινδύνεψε έξι ολόκληρες φορές, όμως σε όλες σώθηκε σαν από θαύμα… Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που επιβιβάστηκε στη μοιραία πτήση MH370 της Malaysian Airlines από Κουάλα Λουμπούρ για Πεκίνο.

Η αυστραλιανή εφημερίδα Sydney Morning Herald αποκαλύπτει την απίστευτη ιστορία ζωής του 77χρονου Κινέζου που στεκόταν πάντα τυχερός μέσα στην ατυχία του.

• Oταν ήταν βρέφος, εγκαταλείφθηκε από τους γονείς του, όταν Γιαπωνέζοι στρατιώτες εισέβαλαν στην Κίνα. Ομως εκείνοι την τελευταία στιγμή δεν τον σκότωσαν.
• Οταν ήταν παιδί, ενώ έκανε ποδήλατο, χτυπήθηκε από φορτηγό.
• Οταν μάθαινε κολύμπι, παραλίγο να πνιγεί, αλλά τον έσωσαν οι φίλοι του.
• Υπέστη τρεις καρδιακές προσβολές και κατά τη διάρκεια της μίας, αναγκάστηκε να πάει μόνος του με ποδήλατο στο νοσοκομείο για να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ο Λι εκτίμησε πολύ την αξία της ζωής μετά απ’ όλα αυτά που του συνέβησαν και αποφάσισε να ασχοληθεί με την ζωγραφική και την καλλιγραφία.

Στην προσωπική του ιστοσελίδα, είχε αναρτήσει προ μηνών το παρακάτω μήνυμα: «Έχοντας διαφύγει από τον θάνατο αρκετές φορές, απολαμβάνω τη ζωή και ανακαλύπτω ακόμη περισσότερο τους θησαυρούς που κρύβει».

Ο Λι Ρουσένγκ ήταν ο γηραιότερος μεταξύ των 239 επιβατών της μοιραίας πτήσης της Malaysia Airlines και επιβιβάστηκε στο Boeing 777 μαζί με τη 73χρονη σύζυγό του, Μπάο Χουάνχουα. Ηταν ένας από την ομάδα των 34 Κινέζων καλλιτεχνών που είχαν επισκεφθεί τη Μαλαισία.

star.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook