Ευθανασία σε τέσσερα αρσενικά λιοντάρια έκανε ο ζωολογικός κήπος της Κοπενχάγης, λίγους μήνες αφότου προκάλεσε διεθνή κατακραυγή θανατώνοντας μία υγιή αρσενική καμηλοπάρδαλη, τον Μάριους.

Η ευθανασία έγινε προκειμένου να «ανοίξει ο δρόμος» για την εισαγωγή ενός νέου αρσενικού στον Κήπο, καθώς δύο νεαρά θηλυκά βρίσκονται πλέον σε ηλικία αναπαραγωγής. Το νέο αρσενικό αναμένεται στον Κήπο εντός των επόμενων ημερών.

«Λόγω της φυσικής δομής της αγέλης των λιονταριών και της συμπεριφοράς τους, ο ζωολογικός κήπος χρειάστηκε να κάνει ευθανασία σε δύο ηλικιωμένα λιοντάρια και δύο νεαρά λιοντάρια που δεν ήταν ακόμα αρκετά μεγάλα ώστε να υπερασπιστούν τον εαυτό τους», ανακοίνωσε χαρακτηριστικά ο Κήπος της Κοπενχάγης.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως το νέο αρσενικό θα είχε ανταγωνισμό με τα γέρικα λιοντάρια, ενώ θα σκότωνε τα νεαρά αρσενικά, ηλικίας μόλις 10 μηνών, «μόλις έβρισκε την ευκαιρία».

Η ευθανασία των τεσσάρων αιλουροειδών αποφασίστηκε αφότου ο Κήπος δεν κατόρθωσε να βρει ένα εναλλακτικό «σπίτι» για αυτά. Τα τέσσερα θανατωμένα ζώα ανήκαν στην ίδια οικογένεια.

Σε αντίθεση με τον Μάριους ωστόσο, τα λιοντάρια δεν τεμαχίστηκαν ενώπιον επισκεπτών του Κήπου.

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook