Υπερ… πίστεως και ΜΚΟ μάζευαν χρήματα από πολίτες τρεις γυναίκες στη Κρήτη οι οποίες συνελήφθησαν το απόγευμα της Τρίτης στα Χανιά, έχοντας πάνω τους όλα τα \”χαρτιά\” της απάτης.

Πιο συγκεκριμένα, οι 3 εθελόντριες της ΜΚΟ με την ονομασία \” Αγγελιοφόρος του κινήματος των ΑΜΕΑ\”, γυρνούσαν \”πόρτα – πόρτα\” και εισέπρατταν χρήματα υπέρ της οργάνωσης, χωρίς ωστόσο να έχουν τα απαραίτητα έγγραφα και άδειες.

Οι αστυνομικοί που τις συνέλαβαν κατέσχεσαν 545 ευρώ, όσα χρήματα φαίνεται ότι είχαν συγκεντρώσει τη χθεσινή ημέρα, καθώς και μπλοκ αποδείξεων τα οποία δεν ήταν νομότυπα.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν βρέθηκαν ακόμα 7 μπλοκ αποδείξεων ενώ η προανάκριση δείχνει η δραστηριότητα της ΜΚΟ είχε απλωθεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Έστελναν τα χρήματα στον Πρόεδρο της ΜΚΟ

Οι αστυνομικές αρχές διενεργούν έρευνες για τον εντοπισμό ενός 54χρονου, κάτοικο Αθήνας, ο οποίος φέρεται να είναι ο Πρόεδρος της οργάνωσης, σε τραπεζικό λογαριασμό του οποίου οι γυναίκες κατέθεταν τα χρήματα που συγκέντρωναν.

Κατά την \”επίσκεψη\” τους στη Κρήτη, μόνο το μήνα Μάρτη είχαν συγκεντρώσει περίπου 2000 ευρώ και τα χρήματα είχαν ήδη κατατεθεί στον λογαριασμό του 54χρονου.

Οι τρεις γυναίκες, δυο Ελληνίδες και μια αλβανικής καταγωγής, θα συνέχιζαν το έργο τους στα Χανιά μέχρι και το Πάσχα, όμως οι αστυνομικοί τις χάλασαν τα σχέδια καθώς φαίνεται ότι οι \”Μπίζνες δεν ήταν Καλά Οργανωμένες\”.

Η προανάκριση είναι σε εξέλιξη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook