Όταν το Τουρκικό φορτηγό πλοίο προσάραξε στη Μύκονο στήθηκε μια τεράστια επιχείρηση για τη διάσωση του πληρώματος, αλλά οι δυσκολίες ήταν τεράστιες. To πλοίο ήταν μισοβυθισμένο από τη μεγάλη εισροή υδάτων.

Στο σημείο έσπευσε πλωτό σκάφος του Λιμεναρχείου Μυκόνου το οποίο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις και αδυνατούσε να παρέχει ουσιαστική συνδρομή. Αμέσως το ΕΚΣΕΔ διέταξε να αποπλεύσει άμεσα το Ν/Γ από τη Σύρο και να σπεύσει στην περιοχή για την παροχή βοήθειας.

ΦΩΤΟ από mykonospress.gr
φωτο από mykonospress.gr

Το πλήρωμα του πλοίου το εγκατέλειψε με μια σωστική σχεδία ύστερά από τη διαταγή εγκατάλειψης που έδωσε ο πλοίαρχος όταν οι καιρικές συνθήκες επιδεινώθηκαν και άρχισε το πλοίο να παίρνει επικίνδυνη κλίση. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ναυτικοί δεν γνώριζαν καν κολύμπι, όσο περίεργο και αν ακούγεται. Εκείνη την ώρα κατέφθανε το Ναυαγοσωστικό από τη Σύρο και συντόνισε την εκκένωση του πλοίου και τη διάσωση των ναυαγών.

Οι εναπομείναντες δύο, Πλοίαρχος και Υποπλοίαρχος, αρχικά παρέμειναν επί του πλοίου, με δική τους πρωτοβουλία, αναμένοντας οδηγίες της εταιρείας του πλοίου, αρνούμενοι να το εγκαταλείψουν, παρά τις επανειλημμένες κλήσεις του Ελικοπτέρου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας που ευρίσκετο στο σημείο. Τελικώς, Πλοίαρχος και Υποπλοίαρχος, παρελήφθησαν από Ελικόπτερο του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού που συνέδραμε στην επιχείρηση.

Δείτε το βίντεο του cyclades24.gr...

newsit.gr