Τον Διοικητή της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης Αντώνη Γρηγοράκη επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέας, ο Δήμαρχος της Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλαμίου κ. Μανόλης Χρηστάκης, ο εφημέριος πατήρ Νικόλαος και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμίου κα Ευαγγελία Δασκαλάκη.

Κύριο θέμα που απασχόλησε στη συνάντηση ήταν η ανέγερση Περιφερειακού Ιατρείου στην Ψαρή Φοράδα και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Υγείας στην περιοχή.

Για την υλοποίηση του έργου θα παρεχωρήθη κατά χρήση και με απόφαση του εκκλησιαστικού Συμβουλίου και της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου οικόπεδο 270 τ.μ.
Μετά την παραχώρηση αυτή και την ολοκλήρωση της, κύριο μέλημα της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, όπως δεσμεύθηκε ο Διοικητής της Αντώνης Γρηγοράκης αποτελεί η ένταξη του έργου ανέγερσης του κτηρίου Π.Ι. Ψαρής Φοράδας και η υλοποίηση του μέσω ΕΣΠΑ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης ενημερώθηκε επίσης αναλυτικά από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Ανδρέα για τις δραστηριότητες που αναπτύσσει στην ευρύτερη περιοχή το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου, την υλοποίηση και παροχή των οποίων υποστηρίζει και συμβάλλει η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης από την έναρξη του, με την προσφορά και παροχή σε φάρμακα, αναλώσιμα υλικά και υπηρεσίες.

Προσφορά στην οποία αναφέρθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, εκφράζοντας την βεβαιότητα συνέχισης κι ανάπτυξης
της, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τον Διοικητή της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης κ. Αντώνη Γρηγοράκη.