Συνέντευξη για θέματα που αφορούν τον ΟΦΗ, τα προβλήματα που περνάει η ομάδα, αλλά και τις συνθήκες που επικρατούν στα ελληνικά γήπεδα, έδωσε ο Κώστας Κιάσσος στο Nova Spor fm, κάνοντας αναφορά και για το εκπληκτικό 4-1 εις βάρος του ΠΑΣ Γιάννινα. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κιάσσου

Για το ματς μεταξύ ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα:

«Ήταν μια γιορτή του ποδοσφαίρου, παρά όλη αυτήν την ιστορία που έχει αρχίσει μεταξύ ΠΑΣ και ΟΦΗ. Γίνεται ντόρος χωρίς ουσία, αλλά ευτυχώς δεν υπήρχαν παρατράγουδα, εκτός από ένα συμβάν με τον Κώτσιο (σ.σ. είχε δεχθεί απειλές για τη ζωή του και την οικογένειά του, μετά το πρώτο ματς των δύο ομάδων) που το καταδικάζω και εγώ και οι συνάδελφοί μου. Γιατί υπάρχει εκτός από το αθλητικό μέρος και το ανθρώπινο. Είναι λεπτά αυτά τα πράγματα και δεν μπορείς να ξέρεις τι περνάει ο άλλος». 

Για τα προβλήματα του ΟΦΗ:

«Όσοι είναι στην οικογένεια του ΟΦΗ ξέρουν τι περνάει η ομάδα, αλλά θεωρώ ότι έχουμε κάνει ένα τεράστιο άλμα. Όλοι κάνουμε υπομονή, όλοι περιμένουμε. Στόχος είναι η άνοδος και παρά αυτό είναι που μας κρατάει ζωντανούς. Μέσα στο γήπεδο φαίνεται μια ομάδα που έχει λυμένα όλα της τα προβλήματα». 
Για τις συνθήκες που επικρατούν στα ελληνικά γήπεδα:

«Αυτό είναι ένα θέμα που είχαμε θίξει στον ΠΣΑΠ, του οποίου δεν είμαι μέλος, αλλά είμαι κοντά του. Είναι η σωματική ακεραιότητα των παικτών. Επικρατούν τριτοκοσμικές συνθήκες. Στη Football League και στην τρίτη Εθνική, οι συνθήκες είναι άθλιες. Παίζω πάρα πολλά χρόνια και το λέω με κάθε βεβαιότητα. Γίνονται πάρα πολλά στα γήπεδα και η Πολιτεία δεν μπορεί να βοηθήσει». 

Για το αν μπορεί να βρεθεί λύση:

«Πιστεύεται ότι αν πω εγώ κάποια πράγμα θα ιδρώσει το αφτί κανενός ή θα δραστηριοποιηθεί η ΕΠΟ ή η Πολιτεία. Εγώ βλέπω καθημερινά ότι δεν υπάρχει σεβασμός. Αν σέβεται η Πολιτεία εμένα και δεν σέβεται τους υπόλοιπους τί να το κάνω εγώ; 

Είναι δύο σημεία τα πιο σοβαρά. Στο εξωτερικό, στην Ισπανία που απέχει χιλιάδες χρόνια από εμάς, οι παίκτες της Β’ και της Γ’ εθνικής έκαναν απεργίες και οικονομικές κινήσεις, μαζέψανε χρήματα και δώσανε σε παίκτες που είχαν οικονομικό πρόβλημα. Εδώ δεν υπάρχει σεβασμός, δεν υπάρχει Πολιτεία. Η Πολιτεία είναι το πρώτο Όργανο που μπορεί να δώσει λύση και δεν ασχολείται. Μόνο το κράτος μπορεί να βοηθήσει. Το πρώτο θέμα που επικρατεί είναι το οικονομικό στην Ελλάδα, δεν θα κάτσει να ασχοληθεί με τον Κώστα Κιάσσο και τον κάθε Κώστα Κιάσσο το κράτος». 
Για το αν θα άφηνε το γιο του να γίνει ποδοσφαιριστής:

«Αν πάρει τα χνάρια μου ο γιος μου, θα είμαι εγώ αυτός που θα μετακομίσω και θα τον πάω να παίξει μπάλα στο εξωτερικό». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook