Το τελευταίο διάστημα φήμες θέλουν την Ελεονώρα Μελέτη να «αφήνει» την εκπομπή της προκειμένου να κατέβει στις εκλογές. Η παρουσιάστρια του «Μελέτησέ το» μέσα από το προσωπικό της blog απαντάει και ξεκαθαρίζει τα πράγματα.

Η Ελεονώρα Μελέτη λοιπόν, αποκάλυψε πως παρόλο που δέχτηκε δυο προτάσεις για να πολιτευτεί, μια από τον Άρη Σπηλιωτόπουλο για το Δήμο Αθηναίων και μια από τον Βασίλη Μιχαλολιάκο για το Δήμο Πειραιά, τελικά τις απέρριψε και τις δυο και μένει κανονικά στο τιμόνι του “Μελέτησέ το”.

«Ώρα να μπουν τα πράγματα στη θέση τους”», είναι ο τίτλος του άρθρου της που αναφέρει:

«Όλα άρχισαν πριν από λίγες εβδομάδες, όταν έγινε γνωστό στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια (θεέ μου τι κλισέ) ότι δέχτηκα πρόταση να πολιτευτώ. Ή μάλλον δύο προτάσεις.
Αυτό είναι αλήθεια. Ποτέ δεν το αρνήθηκα. Δέχτηκα όντως δύο προτάσεις να κατέβω στις δημοτικές εκλογές του Μαίου. Η πρώτη, με σειρά χρονολογική, ήρθε από τον Άρη Σπηλιωτόπουλο για τον Δήμο Αθηναίων. Μία πολύ τιμητική πρόταση, καθώς γνωρίσω τον Άρη, τον έχω συναναστραφεί και τον εκτιμώ πολύ, πιστεύοντας πως θα είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα παρουσία στο Δημαρχείο της Αθήνας.

Από την άλλη όμως, με πολύ σεβασμό, θεώρησα πως δεν θα ήταν σωστό εκ μέρους μου να αποδεχτώ την πρόταση του, καθώς είμαι γέννημα θρέμμα Πειραιώτισσα, με αποτέλεσμα να μην έχω ζήσει την Αθήνα, και να μην την γνωρίζω καλύτερα απ όσο ένας πολίτης που κάνει τη βόλτα του ή τις δουλειές του στις γειτονιές της πρωτεύουσας. Δεν θα μπορούσα να αφοσιωθώ σε έργο καθώς θα ήθελα χρόνο για να γνωρίσω βιωματικά πλέον τα προβλήματα της πόλης. Θα ήταν άδικο και όχι τίμιο εκ μέρους μου να δεχτώ αυτή την πρόταση.

Κάπου εκεί, μετά την τιμή που μου έκανε ο Άρης Σπηλιτωτόπουλος, ήρθε η πρόταση από τον Δήμαρχο Πειραιά, κύριο Βασίλη Μιχαλολιάκο.

Έναν άνθρωπο που γνωρίζω καιρό σε προσωπικό επίπεδο, έναν άνθρωπο που κάποτε ψήφισα για Δήμαρχο Πειραιά, και έναν άνθρωπο που με δικαίωσε για την απόφαση μου , καθώς είναι από τους σημαντικότερες φιγούρες που έχουν περάσει από το Δημαρχείο Πειραιά, έχοντας κάνει έργα, πράξεις και αλλαγές, στην πόλη όπου μεγάλωσα και τόσο μα τόσο πολύ αγαπώ.

Η αγάπη μου για τον Πειραιά είναι γνωστή και την έχω δηλώσει πολλές φορές και δημόσια. Εκεί ανήκει η ψυχή μου, εκεί γεννήθηκα, μεγάλωσα, πήγα σχολείο, έπαιξα, ερωτεύθηκα, αθλήθηκα, περπάτησα, μύρισα τη θάλασσα πρώτη φορά… Εκεί πηγαίνω όταν αναζητώ ηρεμία, γαλήνη και επιστροφή στις ρίζες μου.

Όλα αυτά ο κύριος Μιχαλολιάκος τα ήξερε, τα γνώριζε για μένα, τα είχε δει και γι αυτό πιστεύω πως σκέφτηκε πως θα μπορούσα να βοηθήσω με τον τρόπο μου στο να γίνει ο Πειραιάς ακόμα καλύτερος.

Ενθουσιάστηκα όταν άκουσα την πρόταση του να μας ενώσει ο Πειραιάς. Δεν χρειάστηκε να σκεφτώ τίποτα σε πρώτη φάση, καθώς μέσα μου γνώριζα πως θέλω να το κάνω. Θα ήταν κάτι καινούριο για μένα, κάτι πολύ δημιουργικό, μία πρόκληση που στη φάση που βρίσκομαι, έχω ανάγκη, καθώς θέλω να προσφέρω, να βοηθήσω, να κάνω κάτι που θα φέρει όφελος στην πόλη και στους συμπολίτες μου.

Το μόνο που έμενε ήταν να πάρω την άδεια από το σταθμό μου καθώς βάσει νόμου, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ως υποψήφια δεν θα μπορούσα να έχω τηλεοπτική παρουσία, από τη μέρα της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας μου, μέχρι την ημέρα των εκλογών.

Εκεί άρχισε η παραφιλολογία που τόσο πολύ αγαπάει ο Έλληνας που ασχολείται με την αθρογραφία κάθε είδους».

Αναφέροντας ότι γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά που ήταν ανακρίβειες, ήρθε και η ώρα να γίνει η συνάντηση με στέλεχος του σταθμού για να δει αν μπορεί τελικά να αφήσει για λίγο την εκπομπή και να κατέβει υποψήφια στις εκλογές. Αυτό που της ξεκαθάρισαν, όμως από τον τηλεοπτικό σταθμό, ήταν ότι δεν ήταν εφικτό στα μέσα της σεζόν να την αντικαταστήσουν και συνεπώς το καλύτερο θα ήταν να ρίξει νωρίτερα αυλαία η εκπομπή. Κάτι τέτοιο, βέβαια, θα ήταν επιζήμιο για τους εργαζόμενους και έτσι τελικά η Ελεονώρα πήρε την απόφαση να μείνει στο τιμόνι του “Μελέτησέ το”.

“Μόλις προχθές, ημέρα Δευτέρα, επισκέφθηκα το γραφείο υψηλού στελέχους του Σταρ, προκειμένου να συζητήσουμε τι θα γίνει με το θέμα της υποψηφιότητας μου”, γράφει η ίδια και προσθέτει: “Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, και κράτησε ελάχιστα, καθώς δεν είχαμε πολλά να πούμε. Ο σταθμός, -όχι προς μεγάλη μου έκπληξη, καθώς δεν είχα ποτέ ενημέρωση για το αντίθετο,-μου εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του για την πορεία της εκπομπής, μου είπε πως είναι καθαρά δικό μου θέμα το αν θα πολιτευτώ ή όχι, και τόνισε κάνοντας το ξεκάθαρο και χωρίς περιθώρια αμφιβολίας, πως δεν έχει καμία μα καμία απολύτως πρόθεση να βρει αντικαταστάτη, ή αντικαταστάτρια, εκ των έσω ή των έξω, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν επιζήμιο για την πορεία της εκπομπής, καταλήγοντας πως η μόνη λύση θα ήταν το να ολοκληρώσει νωρίτερα τον κύκλο προβολής της .Κάτι που ωστόσο θα είχε οικονομικές επιπτώσεις για τους εργαζομένους στην εκπομπή αλλά και για το σταθμό γενικότερα.

Η αλήθεια είναι πως στην αρχή, είχα βρει πολύ βολική και ενδιαφέρουσα τη λύση της προσωρινής αντικατάστασης, όταν αναρωτήθηκα και εγώ, τι θα γίνει η εκπομπή την περίοδο της προεκλογικής εκστρατείας .Μαθαίνοντας όμως ποια είναι η θέση του σταθμού αλλά και το σκεπτικό του, έπρεπε να υπολογίσω και να αποφασίσω με βάση τα νέα δεδομένα.
Η συνείδηση μου, μου είπε πως το καλύτερο θα ήταν να ολοκληρώσω την εκπομπή χωρίς να λείψω από το πόστο μου, μέχρι το τέλος της σεζόν όπως επιθυμεί ο σταθμός, αλλά και όπως κρίνω και εγώ απόλυτα σωστό, καθώς το αρχικό σχέδιο , του να απουσιάσω για λίγες μόνο μέρες, δεν ήταν εθικτό ή επιθυμητό.

Όφειλα να σκεφτώ πέρα από τη δική μου επιθυμία να ασχοληθώ με τα κοινά, και τους ανθρώπους που με έχουν στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και να είμαι όσο το δυνατόν πιο σωστή απέντατι στο κανάλι μου, ευελπιστώντας πως θα μου δοθεί ενδεχομένως στο μέλλον και πάλι η ευκαιριά να δοκιμαστώ και σε κάτι νέο, όπως τα κοινά.

Ενημέρωσα άμεσα το σταθμό ότι οδηγήθηκα στο να απορρίψω την τιμητική πρόταση του κύριου Μιχαλολιάκου, εφόσον δεν ήταν δυνατό το να αντικατασταθώ για λίγο στην εκπομπή, μην συζητώντας καν το ενδεχόμενο να εγκαταλείψω το πόστο μου με όποιες επιπτώσεις. Τα αρμόδια στελέχη μου εξέφασαν την ικανοποίηση τους για την απόφαση αυτή, και πίνοντας χαλάρα καφεδάκι, σήμερα κιόλας, μετά το τέλος της εκπομής, σε ένα από τα διευθυντικά γραφεία, αρχίσαμε να περιγελάμε τα όσα φανταστικά γράφτηκαν το τελευταίο διάστημα”.

govastileto.gr