Σε μια ανοικτή εκδήλωση στον πολυχώρο Τεχνόπολις στην Αμμουδάρα Γαζίου, με μαζική παρουσία και ενεργή συμμετοχή πολιτών, παρουσιάστηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι της δημοτικής κίνησης «Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου» από τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Καμπιτάκη.

Στην τοποθέτησή του ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε: «Είμαστε εδώ για να σχεδιάσουμε και να παλέψουμε μαζί με τους πολίτες, για μια προοπτική, που θα θέτει σε απόλυτη προτεραιότητα τις ανάγκες της πλειοψηφίας της κοινωνίας.

Είμαστε εδώ για να αποκαταστήσουμε τη δικαιοσύνη, τη διαφάνεια, την ισοτιμία, για να ανακουφιστούν οι πληττόμενες κοινωνικές ομάδες από τα χαράτσια, τις αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες, στα τέλη, στο νερό που δεν πίνεται και κοστίζει πανάκριβα, για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα που δεν αντέχεται, το περιβάλλον και τον πολιτισμό που απαξιώνονται, να σταματήσουμε τον παραγκωνισμό των πολιτών και την αλαζονεία της εξουσίας, που θέλει να κρατάει ομήρους τους δημότες μπροστά στην κάλπη.

Είμαστε εδώ για να θέσουμε τέλος στα παιχνίδια των παραγόντων, στις πελατειακές σχέσεις, στην απουσία δημοκρατικού προγραμματισμού, στην παντογνωσία και παντοδυναμία του δημάρχου, μεταφέροντας αρμοδιότητες, πόρους και εξουσία στα τοπικά συμβούλια και τις τοπικές κοινωνίες.

Εμείς δίνουμε το χρίσμα και τη δυνατότητα στην κοινωνία, με υποψηφίους που δεσμεύονται απέναντι στους πολίτες και όχι στην εκλογική τους πελατεία και τους κολλητούς, να επιλέξει την ανατροπή των κατεστημένων, χιλιοφορεμένων και χιλιοδοκιμασμένων αποτυχημένων, αδιέξοδων συνταγών!

Εκπροσωπούμε τη μεγάλη αλλαγή, που θα απελευθερώσει τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας και θα φέρει την αναζωογόνηση στον τόπο! Τώρα είναι η ώρα και όχι αύριο! Να μην πεταχτούν άλλα πέντε χρόνια! Για εμάς τα αυτονόητα δεν χρειάζονται κορδέλες και επικοινωνιακές φιέστες!

Το Μαλεβίζι με την παρουσία και τη δράση μας έχει ήδη αλλάξει! Η ανατροπή είναι πολύ κοντά, το μέλλον δε μπορεί να περιμένει!»

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο γραμματέας της ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Παυλιδάκης ενώ χαιρέτησε η βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μαίρη Διακάκη.

Οι πρώτοι υποψήφιοι για τους «Ελεύθερους Δημότες Μαλεβιζίου»:

ΑΛΕΓΚΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ διδάκτορας φυσικών επιστημών

ΒΑΜΒΟΥΚΑΚΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ γυμναστής, πολιτικός και κοινωνικός επιστήμονας , κίνηση ενεργών πολιτών Μαλεβιζίου

ΒΑΡΒΕΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ σπουδαστής, πολιτιστικός σύλλογος Τυλίσου

ΓΕΝΑΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ελεύθερος επαγγελματίας

ΓΟΥΡΝΙΕΖΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ συνταξιούχος δημοσίου

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗ-ΒΑΘΕΙΑΝΑΚΗ ΕΦΗ Συνταξιούχος δημοσίου εθελόντρια (συλλόγου ευ ζω με τον καρκίνο) μέλος του κοινωνικού παντοπωλείου Καλεσών)

ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ τεχνίτης ξυλουργός, πολιτιστικός σύλλογος Αγάκου Μετόχι

ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΚΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ αγρότης, μελισσοκόμος, κίνηση ενεργών πολιτών Μαλεβιζίου

ΜΠΕΛΙΜΠΑΣΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ελεύθερος επαγγελματίας

ΜΠΛΕΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ συνεταιριστής, αγρότης, κίνηση ενεργών πολιτών Μαλεβιζίου

ΞΗΜΕΡΗΣ-ΜΠΑΧΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ αγρότης

ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗ-ΤΖΕΛΑΪΔΗ ΜΑΡΙΑ καθηγήτρια μαθηματικός

ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΒΑΓΓΕΛΙΩ) παιδαγωγός

ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ φαρμακοποιός

ΠΙΛΑΦΤΣΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ συνταξιούχος ΟΤΕ

ΠΙΤΣΙΚΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ συνταξιούχος ΟΤΑ, συνεταιριστής, κίνηση ενεργών πολιτών Μαλεβιζίου

ΡΟΔΙΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ συνταξιούχος αστυνομικός

ΦΑΚΟΥΚΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ αγρότης, πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Φόδελε, κίνηση ενεργών πολιτών Μαλεβιζίου

ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Αγρότης, συνεταιριστής, κίνηση ενεργών πολιτών Μαλεβιζίου

ΦΩΤΑΚΗΣ ΜΑΡΙΟΣ Ιδιωτικός Υπάλληλος, πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου εργατικών κατοικιών

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ μηχανολόγος μηχανικός ελ. επαγγελματίας

ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΑΚΗ ΠΕΠΗ ελεύθερη επαγγελματίας, κίνηση ενεργών πολιτών Μαλεβιζίου