Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε στο επίσημο σάιτ του Ναυτικού Ομίλου Χανίων (nox.gr) ο προπονητής της ομάδας υδατοσφαίρισης ανδρών Νίκος Βλαζάκης μιλώντας για πολλά θέματα που απασχολούν τον Όμιλο.
Ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε στην προβληματική προετοιμασία εν’ όψει του Φάιναλ-6 που θα κρίνει την επιστροφή του ΝΟΧ στην Α1 και τόνισε ότι υπάρχουν προοπτικές ακόμα και για κατάκτηση πρωταθλήματος στην μεγάλη κατηγορία αρκεί να επιστρέψουν όλοι οι πρωτοκλασάτοι Χανιώτες που πρωταγωνιστούν σε διάφορες άλλες ομάδες!

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νίκου Βλαζάκη:

Κύριε Βλαζάκη ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση, η οποία κύλησε προβληματικά όχι μόνο για τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων αλλά και για ολόκληρο το πρωτάθλημα. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας;

«Νομίζω ότι η διεξαγωγή της α’ φάσης για την κανονική διάρκεια ήταν απαράδεκτη. Όπως ξέρετε, μείναμε 1,5 μήνα εκτός διοργάνωσης. Παίξαμε αγωνιστικές ενώ ο Βόρειος Όμιλος είχε ολοκληρωθεί. Ως Ν.Ο.Χ. δώσαμε δύο ματς στο Ηράκλειο εντός έδρας ενώ έπρεπε να τα παίξουμε στα Χανιά. Άλλη μία φορά παίξαμε στην Αθήνα που υποτίθεται πως ήταν εντός έδρας. Είναι τραγελαφικά όλα αυτά. Πλησιάζουμε τα όρια της γραφικότητας. Το έχω ξαναπεί, δυστυχώς, ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και το άθλημά μας ειδικότερα, δεν πάνε καλά. Και είναι ένα καλό ερώτημα, πώς θα πάνε τον επόμενο χρόνο, μήπως το μέλλον αποδειχθεί ακόμα πιο σκοτεινό, δυστυχώς…»

Η μία και μοναδική ισοπαλία που έφερε η ομάδα, στο παιχνίδι με τον Τρίτωνα, ήταν \”εντός προγράμματος\”;

«Ήταν ένα αδιάφορο παιχνίδι και θεωρήσαμε σκόπιμο να κάνουμε κάποιες δοκιμές. Πιστεύω ότι αν είχαμε κάνει καλύτερη διαχείριση, θα το είχαμε κερδίσει. Δε μας ενδιέφερε όμως αυτό το ματς. Στην ουσία, ήταν Χανιά-Τρίτωνας να γινόταν εδώ και δεχτήκαμε, για να δώσουμε μια οικονομική ανάσα σε αυτό το σωματείο, που δεν έχουμε μάλιστα και ιδιαίτερες σχέσεις, να γινόταν στην Αθήνα. Σίγουρα είναι ένα καμπανάκι αυτό το αποτέλεσμα. Δεν πάμε καλά. Είναι το θέμα της πισίνας που μας καίει. Θέλουμε ένα χώρο 33 μέτρα. Θα ξεκινήσουμε βέβαια τώρα διπλές προπονήσεις για να είμαστε ετοιμοπόλεμοι για την τελική φάση. Απλώς, θέλουμε επειγόντως ν’ ανοίξει η 50άρα πισίνα. Θέλουμε 33 μέτρα και όχι 25 που αναγκαζόμαστε να κάνουμε προπόνηση τόσο καιρό. Στα 33 μέτρα είναι τελείως διαφορετική η προπόνηση. Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα με την άνοδο της ομάδας στην Α1, αλλά τι άλλο μπορούμε να κάνουμε; Εάν είναι να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, το έχω ξαναπεί, δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε άλλο… Τι θα κάνουμε του χρόνου; Θα συμβαίνουν πάλι τα ίδια πράγματα; Πρέπει να ξέρουμε τι γίνεται για να κάνουμε τον προγραμματισμό μας. Δεν είναι μόνο το ανδρικό. Έχουμε πρόβλημα και από \”κάτω\”, στις υποδομές».

Σε τι κατάσταση θεωρείτε ότι θα παρουσιαστεί η ομάδα στην τελική φάση;

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε δικαίωμα να είμαστε χαλαροί. Προετοιμαζόμαστε για να \”καθαρίσουμε\” όλα τα παιχνίδια. Πιστεύω να είμαστε σοβαροί, άλλωστε και οι παίκτες το έχουν καταλάβει ότι πρέπει η ομάδα να επιστρέψει στην Α1. Έχουμε ξεκινήσει ήδη μία μίνι προετοιμασία για να είμαστε απόλυτα έτοιμοι για την τελική φάση. Ελπίζω όλοι να είμαστε υγιείς έως τότε και να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα».

Η επιστροφή της ομάδας στην Α1, εφόσον σημάνει, τι θα περιλαμβάνει; Τι πιστεύετε ότι μπορεί να πράξει τη νέα χρονιά ο Όμιλος με βάση και τα προβλήματα που αντιμετώπισε φέτος;

«Ακούστε, προέχει να λυθεί το θέμα προπαντός της πισίνας. Φαντάζεστε να είμαστε στην Α1, να παίζουμε με τον Ολυμπιακό και να πηγαίνουμε να παίξουμε στο… Παπαστράτειο; Νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα ήταν τραγικό. Πρέπει να διευθετηθεί το θέμα της πισίνας, αλλιώς δεν θα έχουμε καμία τύχη. Από εκεί και πέρα πρέπει να κάνουμε ένα σοβαρό προγραμματισμό και να οριοθετήσουμε τους στόχους μας. Δηλαδή, θα βγούμε. Θα κάνουμε όμως προσθήκες από Χανιώτες παίκτες, όπως έγινε αυτό το καλοκαίρι; Στην ουσία, το καλύτερο θα ήταν να επέστρεφαν 2-3 Χανιώτες παίκτες και να παραμείνουμε μία αμιγώς Χανιώτικη ομάδα. Εγώ ξέρω ότι κάποιοι επιθυμούν να γυρίσουν. Εάν πάρουν ένα μισθό σε λογικά πλαίσια, πιστεύω ότι η ομάδα θα παραμείνει άνετα στην κατηγορία».

Θεωρούν πολλοί πάντως, πως αν πράγματι επιστρέψουν κάποιοι Χανιώτες, δεν αποκλείεται ο Ν.Ο.Χ. να χτυπήσει του χρόνου και το πρωτάθλημα! Δεδομένων και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μεγάλες ομάδες του χώρου.

«Ακούστε, για να πει κανείς ότι θα πάμε για πρωτάθλημα του χρόνου, πρέπει να γυρίσουν επί της ουσίας όλοι οι πρωτοκλασάτοι Χανιώτες. Επειδή όμως αυτά τα παιδιά παίρνουν στις ομάδες που βρίσκονται, καλά χρήματα, πρέπει να τους εξασφαλίσεις ένα στοιχειωδώς αξιοπρεπή μισθό. Είναι δύσκολες εποχές. Δεν μπορούν να πάρουν τα χρήματα που θα μπορούσαν να πάρουν σε άλλες εποχές, αλλά και πάλι αυτά τα χρήματα που θα συμφωνούσαν δεν είναι και λίγα. Και για να μιλάμε και με ονόματα, για να γυρίσουν ο Βουλγαράκης, ο Μυλωνάκης, ο Κατσουλάκης, ο Βαμβουνάκης και ο οποιοσδήποτε άλλος, τότε η ομάδα θα είναι σίγουρα στην τετράδα. Δεν ξέρω για πιο ψηλά, αλλά σίγουρα θα είμαστε στην τετράδα».

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook